9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 197
9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 197 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 197
8. Bir otobüste koltukların 4/7 si doludur. Otobüse 25 yolcu daha binerse 13 kişi ayakta kalıyor. Buna göre otobüste kaç yolcu koltuğu vardır? A) 21 B) 28 C) 35 D) 42 E) 45
- Cevap: B
9. a sayısı, b sayısının %25 i olduğuna göre b sayısı a sayısının yüzde kaçıdır? A) 170 B) 265 C) 360 D) 400 E) 480
- Cevap: D
10. Bir kesrin değeri 10/9 dur. Bu kesrin payından 3 paydasından da 5 çıkarılırsa kesrin değeri 37/31 oluyor. Buna göre ilk kesrin paydası kaçtır? A) 36 B) 37 C) 38 D) 39 E) 40
- Cevap: A
11. 3 yıl önce baba, oğlunun yaşının 9 katı yaşında idi. 6 yıl sonra baba, oğlunun şimdiki yaşının 7 katı olacağına göre babanın şimdiki yaşı kaçtır? A) 50 B) 52 C) 54 D) 57 E) 60
- Cevap: D
12. Tuz oranı %30 olan 70 gr tuzlu su üzerine tuz oranı %10 olan 130 gr tuzlu su dökülürse yeni karışımın tuz oranı ne olur? A) 0,06 B) 0,10 C) 0,13 D) 0,17 E) 0,16
- Cevap: D
13. Aralarında 75 km mesafe olan A ve B şehirlerinden hızları 60 km/sa ve 45 km/sa olan iki araç aynı anda aynı yöne doğru hareket ediyor. İki araç C kentine aynı anda vardıklarına göre BC yolu kaç km dir? A) 210 B) 220 C) 225 D) 230 E) 235
- Cevap: C
14. %20 kârla 1800 liraya satılan bir mal %5 zararla satılırsa satış fiyatı kaç lira olur? A) 1425 B) 1450 C) 1475 D) 1500 E) 1550
- Cevap: A
15. Farkları 14 olan iki sayıdan büyüğünün 1/4ü, küçüğünün 1/8inden 14 fazladır. Büyük sayı kaçtır? A) 96 B) 97 C) 98 D) 99 E) 100
- Cevap: C
16. 5 • x 3m - 2 - 4x = 2 0 1 7 ifadesinin birinci dereceden bir bilinmeyenli denklem olabilmesi için m yerine yazılabilecek değerlerin toplamı kaçtır?
- Cevap: D
17. ... ve y + z-x = 52 olduğuna göre x kaçtır? A) 16 B) 17 C) 18 D) 19 E) 20
- Cevap: C
9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 197 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok