9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 181 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 181


9. Bir okulda yapılan sınıflar arası futbol turnuvasında Hazırlık-A sınıfı, diğer tüm sınıflarla yaptığı maçların 1/4 ünü kaybetmiş, 2/5 ini kazanmıştır. Aynı sınıfın 7 maçta da beraberliği olduğuna göre okulda kaç sınıf vardır? A) 15 B) 18 C) 20 D) 21 E) 23
  • Cevap: D

10. Bir kapta %30 şeker oranına sahip bir miktar şekerli su bulunmaktadır. Kaba içindeki su kadar şeker, içindeki şeker kadar su eklendiğinde son durumdaki su yüzdesi kaç olur? A) 25 B) 40 C) 50 D) 60 E) 80
  • Cevap: C

11. Bir bakkal, 3 tanesini 2 TL’ye aldığı yumurtaların 5 tanesini 4 TL’ye sattığına göre bakkalın bu alışverişteki kârı yüzde kaçtır? A) 20 B) 25 C) 30 D) 40 E) 50
  • Cevap: A

12. Bir manav, satmayı düşündüğü çileklerin %30 unu taşıma ve saklama sırasında çürüdüğü için atmak zorunda kalıyor. Manav, kilosunu 2 TL’den aldığı çileklerin kalanlarını, kilosu kaç TL’den satmalıdır ki tüm satıştan %40 kâr etsin? A) 3 B) 4 C) 5 D) 6 E) 7
  • Cevap: B

13. Büşra, elindeki bir masal kitabından oğlu Selim’e her gün eşit sayfa sayısında masal okumaktadır. Büşra’nın ilk 4 gün okuduğu toplam sayfa sayısı, tüm kitabın 1/3 ü, ilk 9 gün okuduğu sayfa sayısı ise tüm kitabın sayfa sayısının 15 eksiği ise kitap kaç sayfadır? A) 32 B) 48 C) 54 D) 60 E) 72
  • Cevap: D

14. Dilek ve İlker cevizlerinden dörder tanesini yedikten sonra kalan cevizleri eşit şekilde paylaşıyorlar. Dilek’in başlangıçta 36, son durumda 28 cevizi olduğuna göre İlker’in başlangıçtaki ceviz sayısı kaçtır? A) 24 B) 28 C) 32 D) 36 E) 42
  • Cevap: B

15. A ile B şehirleri arası 320 km dir. A şehrinden B şehrine aynı anda, aynı yöne doğru hareket eden X ve Y araçlarından hızı 80 km/sa olan X aracı, 1 saat yol aldığında Y aracı X in 30 dakika önce geçtiği noktada bulunduğuna göre X aracı B ye vardığında Y aracı kaç km yol almıştır? A) 40 B) 80 C) 100 D) 120 E) 160
  • Cevap: E

16. Yıllık enflasyon oranının %40 olduğu bir ülkede bir memurun maaşına %26 zam yapıldığına göre alım gücü yüzde kaç azalmıştır? A) 10 B) 14 C) 20 D) 26 E) 40
  • Cevap: A

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 181 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.