9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 146 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 146


11. Boş bir havuzu 36 saatte dolduran bir musluğun birim zamanda akıttığı su miktarı %50 arttırılırsa boş havuz kaç saatte dolar? A) 12 B) 18 C) 24 D) 27 E) 30
  • Cevap: C

12. “Harita üzerindeki uzunluğun gerçek uzunluğa oranına harita ölçeği denir.” 1/4000000 ölçekli bir haritada iki şehir arasındaki uzaklık 24 santimetre ise bu şehirler arası uzaklık gerçekte kaç kilometredir? A) 48 B) 96 C) 144 D) 480 E) 960
  • Cevap: E

13. 1,2, 3, 4 şeklinde numaralandırılmış dört kutuya numaraların kareleri ile orantılı miktarda 60 000 lira paranın tamamı paylaştırılırsa 3. kutuda kaç bin lira olur? A) 8 B) 12 C) 18 D) 24 E) 32
  • Cevap: C

14. 1,2, 3, 4 şeklinde numaralandırılmış dört kutuya, numaraların kareleri ile ters orantılı olacak şekilde 410 000 lira paranın tamamı paylaştırılırsa 2. kutuda kaç bin
lira olur? A) 22 B) 18 C) 32 D) 72 E) 144
  • Cevap: D

15. Bir atölye, günde 16 saat çalışma ile 24 günde ürettiği miktarda ürünü, çalışma kapasitesi %20 düşürülerek günde 12 saat çalışma ile kaç günde üretir? A) 12 B) 15 C) 20 D) 30 E) 40
  • Cevap: E

16. A, B, C miktarda oy alan üç partinin katıldığı bir seçimde toplam 51 milyon oy kullanılmıştır. Oylar partilere 2A=3B=9C orantısına göre dağılırsa en az oy alan parti kaç milyon oy almış olur? A) 6 B) 9 C) 12 D) 18 E) 27
  • Cevap: A

17. Bir aracın duruş mesafesi, frene basıldığı andaki hızın karesi ile doğru orantılıdır. Araç, saatte 100 km hızla giderken frene basıldığında 50 metrede durabiliyorsa saatte 120 km hızla giderken frene basıldığında kaç metrede durur? A) 60 B) 64 C) 72 D) 81 E) 100
  • Cevap: C

18. a tane işçinin günde 8 saat çalışarak 24 günde bitirebildiği bir işi, a + x tane işçi günde 12 saat çalışarak 10 günde bitirirse a ve x sayıları sıra ile hangi sayılarla oranlatılıdır? A) 3 : 5 B) 5 : 8 C) 3 : 8 D) 8 : 3 E) 5 : 3
  • Cevap: E

19. 6 işçi bir işi 15 günde bitirmektedir. İşçi sayısı 4 artırılır, iş miktarı 2 katına çıkarılır ise iş kaç günde biter? A) 18 B) 20 C) 22 D) 24 E) 28
  • Cevap: A

20. a-2b/b=1/2 olduğuna göre a + b oranı kaçtır?
  • Cevap: E

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 146 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.