9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 145 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 145

1. a ve b gerçek sayıdır. a + b = 4 olduğuna göre a + b oranı kaçtır?

  • Cevap: C

2. 330 ceviz üç kişiye sırasıyla 1, 1/2, 1/3 sayıları ile orantılı olacak şekilde paylaştırılıyor. Payı en az olan kişi, kaç tane ceviz almıştır?A) 40B) 45C) 50D) 55E) 60

  • Cevap: E

3. İki öğrencinin ağırlıkları oranı 5/7, ağırlıkları farkı ise 20 kg olduğuna göre bu öğrencilerin ağırlıkları toplamı kaç kg dır?A) 72B) 96C) 108D) 120E) 132

  • Cevap: D

4. Kaya, parasının 1/5'ini Mehmet’e verdiğinde Mehmet’in parası 2/7 oranında artıyor. Buna göre başlangıçta Kaya’nın parasının Mehmet’in parasına oranı nedir?

  • Cevap: E

5. a, b, c pozitif tam sayılar y = 5 ve y = y olduğuna göre a + b + c toplamının en küçük değeri kaçtır?A) 10B) 15C) 20D) 30E) 45

  • Cevap: B

6. a ve b gerçek sayıdır. ... olduğuna göre y oranı kaçtır?

  • Cevap: A

7. ... = 3 olduğuna göre a2 + b 2 + c 2 ifadesinin değeri kaçtır?A) 8B) 9C) 10D) 11E) 16

  • Cevap: D

8. a, b, c, d ve k birer gerçek sayıdır. y = -g- = k orantısından 2b + mel = k oranı elde edildiğine göre m nin değeri nedir?A) ±B) 3C) -3D) -3E) 3d

  • Cevap: B

9. Bir kitapçıda ders kitaplarının sayısının test kitaplarının sayısına oranı 5/11' dir. Ders kitaplarının sayısı 400 den fazla olduğuna göre bu kitapçıda en az kaç kitap vardır?A) 1094B) 1195C) 1204D) 1296E) 1397

  • Cevap: D

10. ... ve 2a + 3b + 4c =129 olduğuna göre a nın değeri kaçtır?A) 5B) 6C) 7D) 8E) 9

  • Cevap: C

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 145 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.