9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 145
9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 145 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 145
1. a ve b gerçek sayıdır. a + b = 4 olduğuna göre a + b oranı kaçtır?
- Cevap: C
2. 330 ceviz üç kişiye sırasıyla 1, 1/2, 1/3 sayıları ile orantılı olacak şekilde paylaştırılıyor. Payı en az olan kişi, kaç tane ceviz almıştır? A) 40 B) 45 C) 50 D) 55 E) 60
- Cevap: E
3. İki öğrencinin ağırlıkları oranı 5/7, ağırlıkları farkı ise 20 kg olduğuna göre bu öğrencilerin ağırlıkları toplamı kaç kg dır? A) 72 B) 96 C) 108 D) 120 E) 132
- Cevap: D
4. Kaya, parasının 1/5'ini Mehmet’e verdiğinde Mehmet’in parası 2/7 oranında artıyor. Buna göre başlangıçta Kaya’nın parasının Mehmet’in parasına oranı nedir?
- Cevap: E
5. a, b, c pozitif tam sayılar y = 5 ve y = y olduğuna göre a + b + c toplamının en küçük değeri kaçtır? A) 10 B) 15 C) 20 D) 30 E) 45
- Cevap: B
6. a ve b gerçek sayıdır. ... olduğuna göre y oranı kaçtır?
- Cevap: A
7. ... = 3 olduğuna göre a2 + b 2 + c 2 ifadesinin değeri kaçtır? A) 8 B) 9 C) 10 D) 11 E) 16
- Cevap: D
8. a, b, c, d ve k birer gerçek sayıdır. y = -g- = k orantısından 2b + mel = k oranı elde edildiğine göre m nin değeri nedir? A) ± B) 3 C) -3 D) -3 E) 3d
- Cevap: B
9. Bir kitapçıda ders kitaplarının sayısının test kitaplarının sayısına oranı 5/11' dir. Ders kitaplarının sayısı 400 den fazla olduğuna göre bu kitapçıda en az kaç kitap vardır? A) 1094 B) 1195 C) 1204 D) 1296 E) 1397
- Cevap: D
10. ... ve 2a + 3b + 4c =129 olduğuna göre a nın değeri kaçtır? A) 5 B) 6 C) 7 D) 8 E) 9
- Cevap: C
9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 145 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok