9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 136
9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 136
11. ... denklem sisteminde a değeri kaçtır? A) 6 B) 7 C) 8 D) 9 E) 10
- Cevap: B
12. ... olduğuna göre y değeri kaçtır?
- Cevap: A
13. ... olduğuna göre x değeri kaçtır? A) 11 B) 12 C) 13 D) 14 E) 15
- Cevap: E
14. ... olduğuna göre x değeri kaçtır? A) -3 B) -4 C) 3 D) 4 E) 5
- Cevap: A
15. 2x - 3y = 2 x + 2y = 8 ax + 3y = 10 denklem sisteminin çözüm kümesi bir elemanlı olduğuna göre a değeri kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5
- Cevap: A
16. İki sayının farkının 3 katının 4 fazlası 31dir. İlk sayının 2 katı ile ikinci sayının 3 katının toplamının yarısı 4 ise bu sayıların toplamı kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5
- Cevap: E
17. xy + 2y - 4 0 olduğuna göre x+y toplamı kaçtır? A) 30 B) 32 C) 36 D) 39 E) 40
- Cevap: A
18. x = 3 a + 4b - 2 c eşitliğinde a nın değeri 2 azalır, b nin değeri 3 artar ve c nin değeri 4 azalırsa x sayısı nasıl değişir? A) 12 artar. B) 12 azalır. C) 14 artar. D) 14 azalır. E) 15 artar.
- Cevap: C
19. x = m-6 y = m + 3 x + y = 5 ise 3x - y işleminin sonucu kaçtır? A) -11 B) -12 C) -13 D) -14 E) -15
- Cevap: C
20. x ve y doğal sayı olmak üzere x 2 - y 2 = 13 denkleminin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir? A) {(-7,6)} B) {(-7,-6)} C) {(-6,-7)} D) {(7,6)} E) {(6,7)}
- Cevap: D
9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 136 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok