9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 135

1. x2 - 9 = 0 ve ax - 2y + 10 = 0 olduğuna göre a değeri kaçtır? A) -1 B) -2 C) -3 D) 1 E) 2
  • Cevap: B
2. ... denklem sisteminin çözüm kümesi nedir? A) {(-6,12)} B) {(-6,-12)} C) {(6,-12)} D) {(6,12)} E) {(12,6)}
  • Cevap: D
3. ... denklem sisteminin çözüm kümesi olan (a, b) tam sayı ikilisi nedir?  A) {(-2,-1)} B) {(-2,1)} C) {(-1,-2)} D) {(1,2)} E) {(2,1)}
  • Cevap: E
4. Her x,y e R için (2a-b + 2)x + (a + b- 5)y = 0 denklemi sağlanıyorsa a - 2b değeri kaçtır?  A) -6 B) -7 C) -8 D) -9 E) -10
  • Cevap: B
5. 2x + ay + b- 4 = 0 x - 3y + a = 0 denklem sisteminin çözüm kümesi sonsuz elemanlı olduğuna göre b - a değeri kaçtır? A) -1 B) -2 C) -3 D) -4 E) -5
  • Cevap: B
6. 4x + 8y + a-1 =01 3x + 6y + 3 = 0 denklem sisteminin çözüm kümesi boş küme olduğuna göre a hangi değeri alamaz? A) 3 B) 4 C) 5 D) 6 E) 7
  • Cevap: C
7. Zeynep ve Halil’in arkadaşları için verdikleri yemek siparişleri, yukarıdaki gibidir. Buna göre 1 pide ve 1 lahmacunun fiyatları toplamı kaçtır? A) 11 B) 12 C) 13 D) 14 E) 15
  • Cevap: C
8. ... denklem sistemini sağlayan sıralı ikili (x, y) olduğuna göre x - y farkı kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5
  • Cevap: D
ax + 2by = 8  bx - ay = 1 denklem sisteminin çözüm kümesi {(-2, 1)} ise b - a farkı kaçtır? A) 3 B) 4 C) 5 D) 6 E) 7
  • Cevap: B
10. 2017x- 4034 2016 - 2017 denklemini sağlayan x değeri kaçtır? A) 1 B) 2016 C) 2017 D) 2018 E) 2019
  • Cevap: D

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 135 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.