9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 114 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 114

1. b > 0 olmak üzere 4x2 + 2bx + 81 ifadesi bir tamkare olduğuna göre b değeri aşağıdakilerden hangisidir?A) 12D) 18B) 13C) 15E) 21

  • Cevap: D

2. ( x + y - 4)2 - ( x - y + 4 )2 ifadesinin eşiti aşağıdakilerden hangisidir?A) xB) x + 2C) 4x(y-4)D) 2x(y + 4)E) y

  • Cevap: C
  • 3. k pozitif tam sayısı için 1052-952 = 20
  • k2 olduğuna göre k değeri kaçtır?A) 10B) 11C) 15D) 16E) 19
  • Cevap: A
  • 4. 3 a + 2b - 18 J olduğuna göre a
  • b çarpımı 9 a 2 - 4 b 2 - 108 kaçtır?A) 10B) 12C) 15D) 18E) 21
  • Cevap: B

5. Ardışık iki pozitif tek tam sayının kareleri farkı 120'dir. Buna göre büyük sayı kaçtır?A) 23B) 25C) 27D) 29E) 31

  • Cevap: E

6. ... olduğuna göre a değeri aşağıdakilerden hangisidir?A) 8B) 9C) 12D) 18E) 22

  • Cevap: A
  • 7. x ve y bir tam sayı olmak üzere x2 - 2x - y2 + 2y = 32 ve x - y = 4 ise x
  • y çarpımının değeri kaçtır?A) 18B) 19D) 28C) 21E) 32
  • Cevap: C

8. x2 - ( y + 2)2 ifadesinin çarpanlarından biri aşağıdakilerden hangisidir?A) x + 2B) y + 2C) -x-y + 2D) x + y + 2E) x-y+ 2

  • Cevap: D

9. x + 2 değeri için x2-4x + 4 ifadesinin değeri kaçtır?A) 12B) 9C) 4D) 2E) 1

  • Cevap: D

10. ( a + 2 )2 - (a - 2 )2 ifadesi aşağıdakilerden hangisine eşittir?A) 2aB) 4aC) 5aD) 7aE) 8a

  • Cevap: E

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 114 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.