9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 114
9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 114 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 114
1. b > 0 olmak üzere 4x2 + 2bx + 81 ifadesi bir tamkare olduğuna göre b değeri aşağıdakilerden hangisidir? A) 12 D) 18 B) 13 C) 15 E) 21
- Cevap: D
2. ( x + y - 4)2 - ( x - y + 4 )2 ifadesinin eşiti aşağıdakilerden hangisidir? A) x B) x + 2 C) 4x(y-4) D) 2x(y + 4) E) y
- Cevap: C
3. k pozitif tam sayısı için 1052-952 = 20 • k2 olduğuna göre k değeri kaçtır? A) 10 B) 11 C) 15 D) 16 E) 19
- Cevap: A
4. 3 a + 2b - 18 J olduğuna göre a • b çarpımı 9 a 2 - 4 b 2 - 108 kaçtır? A) 10 B) 12 C) 15 D) 18 E) 21
- Cevap: B
5. Ardışık iki pozitif tek tam sayının kareleri farkı 120'dir. Buna göre büyük sayı kaçtır? A) 23 B) 25 C) 27 D) 29 E) 31
- Cevap: E
6. ... olduğuna göre a değeri aşağıdakilerden hangisidir? A) 8 B) 9 C) 12 D) 18 E) 22
- Cevap: A
7. x ve y bir tam sayı olmak üzere x2 - 2x - y2 + 2y = 32 ve x - y = 4 ise x • y çarpımının değeri kaçtır? A) 18 B) 19 D) 28 C) 21 E) 32
- Cevap: C
8. x2 - ( y + 2)2 ifadesinin çarpanlarından biri aşağıdakilerden hangisidir? A) x + 2 B) y + 2 C) -x-y + 2 D) x + y + 2 E) x-y+ 2
- Cevap: D
9. x + 2 değeri için x2-4x + 4 ifadesinin değeri kaçtır? A) 12 B) 9 C) 4 D) 2 E) 1
- Cevap: D
10. ( a + 2 )2 - (a - 2 )2 ifadesi aşağıdakilerden hangisine eşittir? A) 2a B) 4a C) 5a D) 7a E) 8a
- Cevap: E
9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 114 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok