9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 104 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 104

  • 10. a ve b pozitif tam sayılar ve c bir asal sayı olmak üzere ( a + 5 )
  • ( b - 3 ) = c eşitliği veriliyor. Buna göre b
  • (c-a) işleminin sonucu kaçtır?A) 3B) 5C) 10D) 15E) 20
  • Cevap: E
  • 11. 106
  • xy çarpımında xy iki basamaklı sayısının birler basamağı 1, onlar basamağı 2 arttırılırsa sonuç kaç artar?A) 400B) 1226C) 1826D) 2226E) 2626
  • Cevap: D

12. ()3, 6 + -/6,4): -/TÖ işleminin sonucu kaçtır?A) 0,4B) 0,7C) 1D) 1,4E) 2,8

  • Cevap: D

13. ... işleminin sonucu kaçtır

  • Cevap: A

14. (x + y - ile ( x + z ) sayıları aralarında asal ve 2x + 5y = 3z olduğuna göre z - y kaçtır?A) 1B) 2C) 3D) 5E) 7

  • Cevap: B
  • 15. K = 23
  • 32
  • 5
  • 72 veriliyor. Buna göre K sayısının bölenlerinden, 6 nın katı olup 5 e tam bölünemeyen kaç tane pozitif tam sayı böleni vardır?A) 12B) 18C) 24D) 30E) 36
  • Cevap: B

16. x e Z ve x _ 3 ifadesi bir tam sayı belirttiğine göre x in alabileceği değerler toplamı kaçtır?A) 32B) 64C) 96D) 144E) 156

  • Cevap: C

17. ... sayılarından kaç tanesi sadeleşemeyen basit kesirdir?A) 24B) 26C) 27D) 30E) 33

  • Cevap: A

18. ... işleminin sonucu kaçtır?

  • Cevap: A

19. 19. ab ve ba iki basamaklı sayı ve a2 - b2 = ab - ba olduğuna göre kaç farklı ab iki basamaklı sayısı vardır?A) 8B) 9C) 11D) 17E) 18

  • Cevap: D

20. ABC, DEF üç basamaklı ve ABCDEF, DEFABC altı basamaklı sayılar olmak üzere ABCDEF + DEFABC = 250250 ise ABC + DEF toplamı kaçtır?A) 125B) 200C) 250D) 500E) 750

  • Cevap: C

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 104 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.