9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 104
9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 104 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 104
- 10. a ve b pozitif tam sayılar ve c bir asal sayı olmak üzere ( a + 5 )
- ( b - 3 ) = c eşitliği veriliyor. Buna göre b
- (c-a) işleminin sonucu kaçtır? A) 3 B) 5 C) 10 D) 15 E) 20
- Cevap: E
- 11. 106
- xy çarpımında xy iki basamaklı sayısının birler basamağı 1, onlar basamağı 2 arttırılırsa sonuç kaç artar? A) 400 B) 1226 C) 1826 D) 2226 E) 2626
- Cevap: D
12. ()3, 6 + -/6,4): -/TÖ işleminin sonucu kaçtır?
A) 0,4
B) 0,7
C) 1
D) 1,4
E) 2,8
- Cevap: D
13. ... işleminin sonucu kaçtır
- Cevap: A
14. (x + y - ile ( x + z ) sayıları aralarında asal ve 2x + 5y = 3z olduğuna göre z - y kaçtır?
A) 1
B) 2
C) 3
D) 5
E) 7
- Cevap: B
- 15. K = 23
- 32
- 5
- 72 veriliyor. Buna göre K sayısının bölenlerinden, 6 nın katı olup 5 e tam bölünemeyen kaç tane pozitif tam sayı böleni vardır? A) 12 B) 18 C) 24 D) 30 E) 36
- Cevap: B
16. x e Z ve x _ 3 ifadesi bir tam sayı belirttiğine göre x in alabileceği değerler toplamı kaçtır?
A) 32
B) 64
C) 96
D) 144
E) 156
- Cevap: C
17. ... sayılarından kaç tanesi sadeleşemeyen basit kesirdir?
A) 24
B) 26
C) 27
D) 30
E) 33
- Cevap: A
18. ... işleminin sonucu kaçtır?
- Cevap: A
19. 19. ab ve ba iki basamaklı sayı ve a2 - b2 = ab - ba olduğuna göre kaç farklı ab iki basamaklı sayısı vardır?
A) 8
B) 9
C) 11
D) 17
E) 18
- Cevap: D
20. ABC, DEF üç basamaklı ve ABCDEF, DEFABC altı basamaklı sayılar olmak üzere ABCDEF + DEFABC = 250250 ise ABC + DEF toplamı kaçtır?
A) 125
B) 200
C) 250
D) 500
E) 750
- Cevap: C
9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 104 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok