9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 103 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 103


1. 16 00 sayısının asal olmayan tam sayı n tane bölenlerinin sayısı 118 olduğuna göre n değeri kaçtır? A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 6
  • Cevap: D

2. a ve b pozitif tam sayıdır. 104 • a2 = b3 olduğuna göre b nin en küçük değeri kaçtır? A) 26 B) 27 C) 28 D) 29 E) 30
  • Cevap: A

3. Aşağıdaki toplama işlemine göre 0, x + 0, yx + 0, zyx + 0, tzyx = 1,2875 olduğuna göre (x + y) • (t - z) işleminin sonucu kaçtır? A) 6 B) 8 C) 12 D) 15 E) 21
  • Cevap: E

4. ... işleminin sonucu kaçtır? A) 61 B) 68 C) 72 D) 77 E) 108
  • Cevap: D

5. -3- < x < y < -Xr- sıralamasında birbirini izleyen sayılar arasındaki farklar eşit olduğuna göre x + y toplamı kaçtır?
  • Cevap: B

6. x ve y pozitif tam sayıları için ... olduğuna göre yx+y kaç olur?
  • Cevap: E

7. “Paydaları ardışık olan pozitif iki birim kesir arasına eşit aralıklar ile istenilen sayıda kesir yerleştirmek için 1. adımda kesirlerin paydaları eşitlenir, 2. adımda n sayıda kesir yerleştirmek için kesirler n+1 ile genişletilir.” Buna göre -4 i le -3- arasına eşit aralıklar ile 5 kesir yerleştirildiğinde ten büyük en küçük kesir kaçtır?
  • Cevap: A

8. Bir telin her iki ucundan telin 1/6 sı ve telin 1/8 i olacak şekilde iki parça kesiliyor. Kesilen telin orta noktası, 2 cm yer değiştirdiğine göre telin ilk uzunluğu kaç cm dir? A) 60 B) 68 C) 72 D) 84 E) 96
  • Cevap: E

9. 23 < x < 1 5 3 olmak üzere pozitif bölen sayısı tek sayı olan kaç farklı x değeri vardır? A) 6 B) 7 C) 8 D) 9 E) 10
  • Cevap: C

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 103 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.