9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 102 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 102

11. a, b, c birer rakam olmak üzere c > b ve b = 2a şartını sağlayan 3 basamaklı, en büyük abc çift sayısı kaçtır?
A) 368
B) 370
C) 372
D) 374
E) 376

  • Cevap: A

12. a, b, c birer rakam ve a - b = c olmak üzere abc biçiminde yazılabilen en büyük ve en küçük tek sayıların farkı kaçtır?
A) 870
B) 875
C) 880
D) 885
E) 890

  • Cevap: C

13. ... işleminin sonucu kaçtır?

  • Cevap: C

14. ... işleminin sonucu kaçtır?

  • Cevap: B
  • 15. Şekildeki sayı doğrusunda 4 ile x tam sayısı arasında 5 adet tam sayı, y ile x tam sayıları arasında 15 adet tam sayı var ise x
  • y çarpımı kaçtır? A) -60 B) -54 C) -50 D) -48 E) -45
  • Cevap: A
  • 16. (48
  • 80
  • 375
  • 625 )2 sayısı kaç basamaklıdır? A) 9 B) 10 C) 16 D) 17 E) 18
  • Cevap: E

17. ... işleminin sonucu kaçtır?

  • Cevap: E

18. Aşağıdakilerden hangisi 3 rasyonel sayılarına eşit uzaklıktadır?

  • Cevap: B

19. Bir telin ucundan 1/7 si kesildiğinde telin orta noktası 5 cm yer değiştirdiğine göre telin ilk uzunluğu kaç metredir?
A) 70
B) 7
C) 0,7
D) 0,6
E) 60

  • Cevap: C
  • 20. a, b, c ardışık tek sayılar ve a < b < c olmak üzere (1+l)
  • (1+¥)
  • (1+4) = T ise a+b+c toplamı kaçtır? A) 15 B) 21 C) 27 D) 33 E) 39
  • Cevap: C

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 102 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.