9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Pasifik Yayınları Sayfa 42 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. 9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları Pasifik Yayınları 13. (p' Λ q')' ⇔ (q v p') önermesi aşağıdakilerden hangisine denktir? A)
9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Pasifik YayınlarıSayfa 42ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları Pasifik Yayınları
13. (p' Λ q')' ⇔ (q v p') önermesi aşağıdakilerden hangisine denktir?
A) p → q
B) 1
C) 0
D) p
E) q
Cevap: E
14. “∃x ∈ R, x4 < x ve ∀x ∈ R, x4 ≥ 0” önermesinin olumsuzu aşağıdakilerden hangisidir?
A) ∀x ∈ R, x4 < x veya ∃x ∈ R, x4 ≥ 0
B) ∀x ∈ R, x4≥ x veya ∃x ∈ R, x4 ≤ 0
C) ∀x ∈ R, x4 ≥ x veya ∃x ∈ R, x4 < 0
D) ∃x ∈ R, x4 ≥ x veya ∀x ∈ R, x4 < 0
E) ∀x ∈ R, x4 < x veya ∃x ∈ R, x4< 0
Cevap: C
15. (∃x ∈ R , x2 − 4 = 0) ⇒ (x = 1 ∨ x = -1) önermesinin değili aşağıdakilerden hangisidir?
A) (∃x ∈ R , x2 − 4 ≠ 1) ∧ (x ≠ 1 ∨ x = -1)
B) (∀x ∈ R , x2 − 4 ≠ 0) ⇒ (x ≠ 1 ∨ x ≠ -1)
C) (∃x ∈ R , x2 − 4 = 0) ∧ (x ≠ 1 ∧ x ≠ -1)
D) (∀x ∈ R , x2 − 4 ≠ 0) ∨ (x = 1 ∨ x = -1)
E) (∃x ∈ R , x2 − 4 ≠ 0) ∧ (x ≠ 1 ∧ x = -1)
Cevap: C
16. I. p ∨ (q ∧ 0)
II. (p ∧ 1) ∨ 0
III. (p ∧ q) ∨ qʹ
Yukarıdaki önermelerden hangileri p ye denktir?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) I ve III
Cevap: D
17. p' ∧ (q v p) ≡ 1 olduğuna göre aşağıdakilerden hangisi doğru bir önermedir?
A) p' → q'
B) p v q'
C) p' ∧ q
D) p ∧ qʹ
E) q'
Cevap: C
18. p → (r ∧ p')' önermesi aşağıdakilerden hangisine denktir?
A) 1
B) qʹ
C) pʹ
D) p ∨ r
E) pʹ ∨ r
Cevap: A
19. (p' v q') ⇔ (p → q') önermesi aşağıdakilerden hangisine denktir?
A) 0
B) 1
C) q
D) p
E) qʹ
Cevap: B
20. p : “x ∈ N , 8 < 2x < 12” açık önermesini doğru yapan değer aşağıdakilerden hangisidir?
A) 1
B) 2
C) 3
D) 4
E) 5
Cevap: E
➜ ÇÖZÜMLÜ CEVAP KAĞIDI
9. Sınıf Pasifik Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 42 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok