9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Pasifik Yayınları Sayfa 41 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 41 Cevapları Pasifik Yayınları


5. ( n + 1) tane farklı önerme için 64 tane doğruluk değeri olduğuna göre n kaçtır? A) 4 B) 5 C) 6 D) 7 E) 8
  • Cevap: B

6. q' Λ [p Λ (p Λ q')'] önermesi aşağıdakilerden hangisine denktir? A) 0 B) p C) pʹ D) 1 E) q
  • Cevap: A

7. p
→ (q Λ r)
0 ve p Λ q ≡ 1 olduğuna göre p, q, r önermelerinin doğruluk değerleri sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir? A) 1, 1, 1 B) 0, 0, 1 C) 1, 0, 0 D) 1, 0, 1 E) 1, 1, 0
  • Cevap: E

8. p' v (q
→ p) bileşik önermesine denk olan en sade önerme aşağıdakilerden hangisidir?
A) 1 B) q C) p Λ q' D) q' E) p
  • Cevap: A

9. q
→ p önermesinin olumsuzu aşağıdakilerden hangisidir?
A) p Λ q' B) p' Λ q C) q'
→ p D) p'
→ q E) p v q'
  • Cevap: B

10. (p' v r')'
→ (q' Λ t')' bileşik önermesinin karşıt tersi aşağıdakilerden hangisine denktir?
A) (q v t')
→ (p v r)' B) (t' Λ q')
→ (r' v p') C) (p' v r')
→ (q' Λ t') D) (q' Λ t')
→ (p' v r)' E) (p v r)
→ (q v t)'
  • Cevap: B

11. p ≡ 1 , q ≡ 0 ve r ≡ 1 iken aşağıdaki önermelerden hangisi yanlıştır?
  • Cevap: C

12. [(p Λ q')'Λ(p ⇔ p')'] önermesi aşağıdakilerden hangisine denktir? A) 0 B) q' C) p' D) 1 E) p
→ q
  • Cevap: E

➜ ÇÖZÜMLÜ CEVAP KAĞIDI

9. Sınıf Pasifik Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 41 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.