[giris]9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Pasifik Yayınları Sayfa 168-169-170-171-172-173-174 Cevapları ve Soruları[/giris] [syf]9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 168 Cevapları Pasifik Yayınları[/syf] [syf]9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 169 Cevapları Pasifik Yayınları[/syf] [syf]9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 170 Cevapları Pasifik Yayınları[/syf] [syf]9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 171 Cevapları Pasifik Yayınları[/syf] [syf]9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 172 Cevapları Pasifik Yayınları[/syf] [syf]9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 173 Cevapları Pasifik Yayınları[/syf] 34. Bir bilet kuyruğunda Sinem baştan 37, sondan ise 19. kişidir. Bu bilet kuyruğunda toplam kaç kişi vardır? A) 54 B) 55 C) 56 D) 57 E) 58
  • Cevap: B
35. Bir restorantta müşteriler masalara beşerli oturunca 4 müşteri ayakta kalıyorken dörderli oturduklarında ise 10 müşteri ayakta kalıyor. Buna göre restorantta kaç müşteri vardır? A) 24 B) 28 C) 34 D) 36 E) 40
  • Cevap: C
36. Bir davette 40 erkek, 8 bayan vardır. Davete kaç evli çift katılırsa erkek sayısı bayan sayısının 3 katı olur? A) 2 B) 4 C) 6 D) 8 E) 10
  • Cevap: D
37. Ahmet, borcunun 5/12 sini ödemiştir. Ahmet 12 TL daha ödeseydi borcunun geriye 1/3ü kalmış olacaktı. Buna göre Ahmet’in borcu kaç TL dir? A) 12 B) 18 C) 24 D) 36 E) 48
  • Cevap: E
38. Bir miktar kartonun önce 2/5 i, sonra kalan kısmın 1/3 ü kesiliyor. Geriye 14 m2 lik karton kaldığına göre başlangıçtaki karton kaç m2 dir? A) 5 B) 7 C) 14 D) 28 E) 35
  • Cevap: E
39. Bir annenin yaşı, üçer yıl arayla doğan üç çocuğunun yaşları toplamına eşittir. Anne ile çocuklarının yaşları toplamı 78 olduğuna göre ortanca çocuğun yaşı kaçtır? A) 7 B) 10 C) 13 D) 16 E) 19
  • Cevap: C
40. İçinde bir miktar su bulunan deponun ağırlığı 54 kg dır. Deponun içindeki suyun % 30 u boşaltıldığında deponun ağırlığı 42 kg gelmektedir. Buna göre boş deponun ağırlığı kaç kg dır? A) 10 B) 11 C) 12 D) 13 E) 14
  • Cevap: E
41. Bir satıcı bir malı % 20 kârla satmaktadır. Daha sonra aynı malı satış fiyatı üzerinden % 10 indirim yaparak 270 TL ye satmaya başlıyor. Buna göre bu malın satıcıya maliyeti kaç TL dir? A) 210 B) 220 C) 230 D) 240 E) 250
  • Cevap: E
[syf]9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 174 Cevapları Pasifik Yayınları[/syf] 42. % 40 alkol olan 30 litrelik alkol - su karışımının yarısı, % 60 alkol olan 90 litrelik alkol - su karışımının 2/3 ü alınarak bir kapta karıştırılıyor. Yeni oluşan karışımın alkol oranı yüzde kaçtır? A) 49 B) 56 C) 63 D) 70 E) 75
  • Cevap: B
43. Bir işi Musa 15 günde, Fatih 12 günde, Şakir ise 20 günde tek başlarına bitirebilmektedirler. Üçü birlikte işe başlayıp 2 gün çalıştıktan sonra Fatih işi bırakıyor. Daha sonra Musa ve Şakir beraber 3 gün daha çalıştıktan sonra da Musa işi bırakıyor. Buna göre kalan işi Şakir tek başına kaç günde bitirebilir? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5
  • Cevap: E
44. A kenti ile B kenti arası 220 km dir. A kentinden B kentine doğru hareket eden bir araç belirli bir hızla 3 saat gittikten sonra, saatteki hızını 10 km artırarak kalan yolu 2 saatte tamamlayıp B kentine varmıştır. Buna göre aracın ilk hızı saatte kaç km’dir? A) 30 B) 40 C) 50 D) 60 E) 70
  • Cevap: B
45. Hızları dakikada 24 m/dk. ve 8 m/dk. olan iki atlet, şekildeki pistte A noktasından aynı anda ters yönde hareket ettikten 12 dakika sonra karşılaşıyor. Hızlı olan atlet, karşılaşmalarından kaç dakika sonra A noktasına ulaşır? A) 2 B) 3 C) 4 D) 6 E) 8
  • Cevap: C
46. 400 metre uzunluğundaki bir tren 500 metre uzunluğundaki bir tüneli 45 sn. de geçiyorsa trenin saatteki hızı kaç km/sa. tir? A) 36 B) 48 C) 64 D) 72 E) 90
  • Cevap: D
47. A ve B şehirleri arasında belirtilen hızlarla ve zıt yönde hareket eden iki araç 4 saat sonra karşılaşıyor. Buna göre A şehrinden kalkan araç, karşılaştıkları noktaya kadar kaç km yol almıştır? A) 100 B) 150 C) 200 D) 250 E) 300
  • Cevap: C
9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Pasifik Yayınları Sayfa 168-169-170-171-172-173-174 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve  aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz :)