“9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 19 Meb Yayınları (MESEM)” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 19 (MESEM)

ÖRNEK p: “3 asal sayıdır.” q: “3 en küçük asal sayıdır.” önermeleri veriliyor. Buna göre p Aq bileşik önermesini yazınız ve doğruluk değerini bulunuz. ÇÖZÜM “3 asal sayıdır ve 3 en küçük asal sayıdır.” önermesi p A q bileşik önermesidir. p doğru bir önerme olduğundan p = 1 olur ve q yanlış bir önerme olduğundan q = 0 olur. Bu durumda pAq = lA0 = 0 bulunur. ÖRNEK p: “4 + 5 = 9” q: “6-3 = 12” r: “6 —(—3) = 3” önermeleri veriliyor. Buna göre (pAq') önermesi ile (rvp1) önermesinin doğruluk değerini bulunuz. ÇÖZÜM p doğru bir önerme olduğundan p = 1, q yanlış bir önerme olduğundan q = 0 ve r yanlış bir önerme olduğundan r = 0 olur. Bu durumda (pAq') = (1 A0')= 1 Al =1 (rvp') = (0v 1') = OvO = 0 bulunur. ÖRNEK (p A q)' = p' v q' olduğunu doğruluk tablosu ile gösteriniz. ÇÖZÜM Tabloya bakıldığında (p A q)' ile p' v q' önermelerinin doğruluk değerlerinin aynı olduğu görülür. Bu durumda (pAq)'=p'vq' bulunur.
  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 19 (MESEM) ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.