Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Matematik Ata Yayıncılık

9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 47

“9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 47 Ata Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 47

Küme
Küme kavramı günlük hayatta tümsek, bütün, yığın, takım, lig, grup gibi anlamlarda kullanılmaktadır. Kümenin matematikteki anlamı da bu anlamlarla ilişkilidir. Bir kümenin belirlenebilmesi için iyi tanımlanmış birbirinden farklı nesneler topluluğundan oluşması gerekir. Buradaki “iyi tanımlama” ifadesi, topluluğu oluşturan nesnelerin birbirinden farklı, açıkça belirli, anlamlı ve herkes tarafından aynı şekilde anlaşılması anlamını taşımaktadır.

Aşağıdaki ifadelerden hangilerinin bir küme belirttiğini inceleyelim.
a) “Sınıfımızdaki bazı öğrenciler”
b) “Sınıfımızdaki kız öğrenciler”
c) “Bir yıldaki mevsimler”

Çözüm
a) “Sınıfımızdaki bazı öğrenciler” ifadesi bir küme belirtmez. Çünkü bu topluluğun hangi öğrencilerden oluşacağı net olarak belirlenmemiştir. Bu ifadeye göre herkes farklı bir topluluk oluşturabilir.
b) “Sınıfımızdaki kız öğrenciler” ifadesi bir küme belirtir. Çünkü bu topluluğu oluşturan öğrencilerin herkes tarafından aynı kız öğrencilerden oluştuğu net olarak bilinmektedir.
c) “Bir yıldaki mevsimler” ifadesi bir küme belirtir. Çünkü bir yılda ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış olmak üzere 4 mevsim vardır ve herkes tarafından böyle algılanır.

Bu kümenin elemanları “Ağrı Dağı (5137m), Cilo Dağı (4135 m) ve Süphan Dağı (4058 m)” olmak üzere üç tanedir. Bu kümeyi “D” ile gösterirsek hangi dağların bu kümeye ait olduğunu “Ağrı Dağı G D”, “Cilo Dağı G D” ve “Süphan Dağı G D” biçiminde gösteririz. Kaçkar Dağı’nın yüksekiği 3932 m olduğundan bu kümeye ait değildir. Bunu “Kaçkar Dağı ^ D” biçiminde gösteririz.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Ata Yayıncılık Matematik Ders Kitabı Sayfa 47 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!