“9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 89 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 89

1. ^ 5 Harfleri: Mahreç olarak dil ucu ile üst damağın üst ön dişlere bitiştiği yerden çıkan bu harfler yan yana geldiğinde birbirine idgam edilir. Bu durum, ^^-dû-Jadi-diJa harflerinin art arda gelmesiyle oluşur.

İlk harfler okunmadan ikinci harflere katılıp şeddeli olarak tam idgam yapılır.İdgam kalkaleye engel olduğu için ikinci harf grubundaki ^ harfindeki kalkale yapılmaz.

İlk harfler okunmadan ikinci harflere katılıp şeddeli olarak tam idgam yapılır.

Kur'an'daki tek örnektir. M harfi f harfine katılarak f harfi- ne dönüşür, şeddeli ve gunneli okunur. Tam idgam yapılır, f harfi, be harfinden önce gelirse dudak ihfası (ihfa-i şefevî)olur.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 89 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.