9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Kitabı Cevapları Sayfa 25
“9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 25 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 25
Hz. Muhammed (sav) otuz beş yaşlarına geldiğinde Mekke'deki şirk ortamından uzaklaşmak ve tefekkür etmek için zaman zaman Nur Dağı'ndaki Hira Mağarası'na çekilmiştir. Kırk yaşlarına doğru buraya daha fazla gitmiştir. Çünkü kendisi Mekke'deki şirk ortamından, insanların putlara tapmasından huzursuz olmuştur. Hz. Hatice'nin hazırladığı azığı bitene kadar günlerce burada kaldığı olmuştur. Yine Hira Mağarası'nda olduğu bir gün Cebrail (as) kendisine gelmiş ve "Oku!" demiştir (Görsel 15). Kendisi "Ben okuma bilmem."deyince Cebrail (as) onu üç defa takati kesilinceye kadar şiddetli bir şekilde kavramış, her seferinde "Oku!" demiş ve sonrasında Alak suresinin ilk beş ayetini ona vahyetmiştir: "Yaratan Rab- binin adıyla oku! O, insanı "alak"tan yarattı. Okul Senin Rabbin en cömert olandır. O, kalemle yazmayı öğretendir, insana bilmediğini öğretendir."
Allah Resulü, kırk yaşında iken aldığı bu ilk vahiy üzerine büyük bir korkuya kapılmış ve Nur Dağı'ndan hızlıca inip evine doğru gitmiştir. Hz. Hatice'ye üzerini örtmesini söylemiş ve bir müddet dinlendikten sonra hanımına yaşadıklarını anlatmıştır.
Hz. Hatice, Hz. Muhammedi (sav) de yanına alarak putlara tapmayan, Tevrat'ı ve Incil'i iyi bilen bir bilge olan yeğeni Varaka bin Nevfel'e gitti. Allah Resulü, başından geçenleri kendisine anlattıktan sonra Varaka kendisine:"... Bu asla şeytani bir şey olamaz. İlahi tebliğ vazifende birçok güçlüklere uğrayacağın zamana kadar yaşayacak olursam seni himaye edeceğim ve elimden gelen her şekilde sana arka çıkacağım." demiş fakat kısa zaman sonra vefat etmiştir.Hz. Hatice validemiz, Hz. Peygamberi her zaman destekleyen ve ona inanarak Müslüman olan ilk kişi olmuştur.44Kur'an-ı Kerimin bütünü Allah Resulü'ne birden değil yirmi üç yılda peyderpey indirilmiştir. Peygamberimiz, okuma yazma bilmediği için45 kendisine gelen ayetleri vahiy kâtiplerine yazdırmıştır. Peygamberimiz sahabiler içinde okuma yazması iyi olanları seçmiş ve onlara Kur'an-ı Kerim ayetlerini yazdırmıştır. Kur'an-ı Kerim ayetlerinin zamana yayılarak indirilmesi, onun hem yazılmasını hem de ezberlenmesini kolaylaştırmıştır.Yüce Allah, Peygamberimize gönderdiği kitaba çeşitli isimler vermiştir. Ayetlerde en çok geçen isimler "Kur'an" ve "Kitap" kelimeleridir.46 Kur'an sözlükte "kıraat" mastarından "okumak";47 Kitap, kitabet mastarından "yazmak"48 anlamındadır.Kur'an-ı Kerim'i yazma uygulamasını sahabilerden devralıp sistemleştiren sonraki nesiller, Kur'an-ı Kerimin isimlerine uygun olarak yaşatılmasını ve kıyamete kadar bozulmadan devam etmesini sağlamıştır.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
9. Sınıf Meb Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 25 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.