9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 83 Cevapları Dörtel Yayınları
9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Dörtel Yayınları Sayfa 83 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 83 Cevapları Dörtel Yayınları
D. Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.
1. Aşağıdaki kelimelerin hangisinde med harfi olan “vav” vardır?
- Cevap: C
2. Aşağıdaki kelimelerin hangisinde ince sesle okunan harf vardır?
- Cevap: D
3. Aşağıdaki kelimelerin hangisinde kalın sesle okunan harf vardır?
- Cevap: C
4. Aşağıdakilerden hangisinde “tenvin” işareti bulunmaktadır?
- Cevap: C
5. Aşağıdakilerden hangisinde “şedde” işareti bulunmaktadır?
- Cevap: A
6. Aşağıdakilerden hangisi Kevser suresinde değinilen konular arasında yer alır? A) Zekât B) Namaz C) Hac D) Gökler E) Ay
- Cevap: B
7. “(Allah’ım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.” ayeti aşağıdaki surelerden hangisinde yer alır? A) İhlâs B) Bakara C) Kevser D) Fâtiha E) Âl-i İmrân
- Cevap: D
8. Aşağıdakilerden hangisi Kevser suresinde vurgulanan hususlar arasında yer alır? A) İbadetin sadece Allah’a yapılması B) Hacca gitmenin önemi C) İnsanın yaratılışı D) Allah için kurban kesilmesi E) Kur’an’ın ezberlenmesi
- Cevap: D
9. Sınıf Dörtel Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 83 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok