9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 86
“9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 86 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 86
Mahreçleri ve sıfatları aynı olan iki harften birincisi sakin (cezimli), İkincisi harekeli olarak bir araya gelirse idgam-ı misleyn olur. Bu durumda birinci harf ikinci harfe katılarak şeddeli olarak okunur. Bu örnekte: kelimesinin sonunda cezimli be () harfi vardır. Cezimli be harfinden sonra kelimesinin başında harekeli be () gelmiştir. Bu durumda idgam-ı misleyn olur. Cezimli be () harfi harekeli be harfine katılarak şeddeliymiş gibi şeklinde okunur. Harflerin arası ayrılmaz. UYGULAYALIM Verilen idgam-ı misleyn örneklerini açıklayınız ve tecvitli olarak okuyunuz.- Cevap: Bu etkinliği siz yapabilirsiniz.
9. Sınıf Meb Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 86 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok