9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Meb Sayfa 79
“9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 79 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 79
Soru: 27 ve 28. soruları aşağıdaki metne göre cevaplayınız.
Aşağıda bir grup öğrencinin ح kelimesinde yer alan tecvit kuralı hakkındaki görüşleri verilmiştir.
Birsen: Bu kelimedeki tecvit kuralı hakkında neler biliyorsunuz arkadaşlar?
Dilara: ف harfini uzatan / harfi, med sebebidir.
Gülsüm: Dört elif miktarı uzatılır.
Kemal: Med harfi ve hemze aynı kelimede yer almaktadır.
Mehmet: Uzatılması caizdir.
Ramazan: Uzatılması vaciptir.
Selin: Hızlı okuyuşta en az iki elif miktarı uzatılır.
Yasemin: Hemze ( * ) med harfidir.
Soru: Öğrenciler hangi tecvit kuralı hakkında konuşmaktadır?
- Cevap: Meddimuttasıl
Soru: Hangi öğrenciler, kelimede yer alan tecvit kuralı ile ilgili yanlış bilgi vermiştir? Gerekçelendirerek yazınız.
- Cevap: Dilara. Çünkü ( ف ) harfini çeken ( ا ) harfi, med sebebi değil med harfidir. Mehmet. Çünkü meddimuttasılın uzatılması caiz değil vaciptir. Yasemin. Çünkü hemze ( ء ) med harfi değil med sebebidir.
Soru: Aşağıdaki soruların doğru cevabını işaretleyiniz.
Soru: Kaf suresinin 2. ayetinde numaralandırılmış olarak verilen tecvit kuralları ile ilgili bilgiler aşağıdakilerden hangisinde doğru sıralanmıştır?
- Cevap: C
9. Sınıf Meb Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 79 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.