9. Sınıf Kimya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 51
9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 51 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Kimya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 51
18. Aşağıdakilerden hangisi elementlerin özelliklerinden değildir? A) Fiziksel yöntemlerle ayrıştırılabilir. B) Tek tür atomdan oluşur. C) Sembollerle gösterilir. D) Doğada atomik, diatomik, poliatomik veya bileşikleri hâlinde bulunur. E) Saf maddedir.
- Cevap: A
19. Bileşiklerin özellikleri ile ilgili verilen bilgilerden hangisi kesinlikle doğrudur? A) Saf maddelerdir. B) İki tür atomdan oluşurlar. C) Sembollerle gösterilir. D) Bileşiği oluşturan elementler arasında sabit bir oran yoktur. E) Fiziksel yöntemlerle bileşenlerine ayrılabilirler.
- Cevap: A
20. Aşağıdakilerden hangisi altının günümüzde kullanılan element sembolüdür? A) Al B) At C) Au D) Gd E) Ge
- Cevap: C
21. Yukarıdaki bilgileri doğru (D) veya yanlış (Y) olarak dolduran bir öğrenci, tüm soruları uygun olarak cevapladığında aşağıdaki seçeneklerden hangisine ulaşır? A) D, D, Y, Y B) D, D, D, Y C) Y, D, Y, Y D) D, D, Y, D E) Y, Y, D, D
- Cevap: A
22. Günümüzde kimyada kullanılan sembolik dil ile ilgili,
I. Bütün dünyada ortak bir bilim dili oluşturur.
II. Bilimsel iletişimi kolaylaştırır.
III. Yazımları karmaşık ve zordur
Hangisi veya hangileri doğrudur?
A) Yalnız II
B) Yalnız III
C) I ve II
D) II ve III
E) I, II ve III
- Cevap: C
23. I. Helyum II. Flor III. Kurşun IV. Berilyum
Yukarıda verilen elementlerin sembolleri hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
A) H, Fr, Cu, Be
B) H, Fr, Pb, Be
C) He, F, Pb, B
D) He, F, Pb, Be
E) He, Fr, Kr, Be
- Cevap: D
24. Üniversitede kimya alanıyla ilgili eğitim görmek isteyen öğrenci aşağıdaki alanlardan hangisini seçmemelidir? A) Metalurji B) Eczacılık C) İşletme D) Kimyager E) Tıp
- Cevap: C
25. Kimya biliminin endüstriyel uygulamaları birçok kimya endüstrisinin doğmasına neden olmuştur. Aşağıdakilerden hangisi bu endüstrilere örnek olarak verilemez? A) İlaç B) Kozmetik C) Astroloji D) Boya E) Gübre
- Cevap: C
9. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 51 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok