9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 26 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kimya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 26

NELER KAZANDIK

1. Eski çağlarda insanların sınama yanılma yoluyla elde ettiği maddelere üç örnek veriniz.

  • Cevap: Yemek tuzu, kükürt, şap, kezzap.

2. Bilime katkı sağlayan uygarlıkların adlarını yazınız.

  • Cevap: Yunan, Mısır, Çin, Hint, Uygarlıkları

3. Kimya bilimine katkı sağlayan üç bilim insanını ve sağladıkları katkılardan birer tanesini yazınız.

  • Cevap:

Mendeleyev: Periyodik tabloyu sıralamak için Periyodik Kanun'u bulmuş. Element tablosunu oluşturmuştur.

John Dalton: İngiliz kimyager John Dalton hazırladığı atom teorisi ile modern kimyanın temellerini oluşturmuştur. Ortaya koyduğu atom teorisi bugün geçerliliğini yitirse bile kimya için önemli bir adım sayılmıştır.

Amadeo Avagadro: İtalyan kimyager ve bilim adamıdır. Gazların hacimlerini molleri ile ilişkilendirmiş ve bunu '' Aynı basınç ve sıcaklıkta eşit hacimdeki gazlar eşit sayıda molekül içerir.'' şeklinde Avagadro Yasasını ortaya koymuştur. Bunun dışında Avagadro sayısını bulmuştur.

4. Simya döneminden günümüze aktarılan yöntem ve tekniklerden beş tanesini yazınız.

  • Cevap: Damıtma, buharlaştırma, eritme, eleme, mayalama

5. Democritus’a göre I. Her maddenin bölünmeyen yapı taşları vardır. II. Her şey atomlardan ve boşluktan oluşmuştur. III. Maddelerin farklı oluşunun nedeni, atomların sayı ve dizilişlerinin farklılığı olabilir.
Yukarıdaki ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur? A) Yalnız II B) Yalnız III C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: E

6. Aşağıdakilerden hangisi simyacı değildir? A) Aristo B) G.N. Lewis C) Ebû Bekir er-Râzî D) Cabir bin Hayyan E) Empedokles

  • Cevap: B

7. Aşağıdakilerden hangisi eski çağlarda insanların sınama yanılma yoluyla buldukları maddelerden değildir? A) Bakır B) Kükürt C) Demir D) Kalay E) Uranyum

  • Cevap: E

8. Aşağıda verilen simyacılar ile yaptıkları çalışmaları eşleştiriniz. 

  • Cevap:

9. Aşağıda verilen ifadeleri okuyarak doğru ise “Dˮ, yanlış ise “Yˮ harfini işaretleyiniz. Yanlış olarak işaretlediğiniz ifadelerin karşısına doğrusunu yazınız.

  • Cevap:

9. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 26 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.