9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 89 Cevapları Pasifik Yayınları
9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Pasifik Yayınları Sayfa 89 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 89 Cevapları Pasifik Yayınları
C. Aşağıdaki tablodan uygun kelime veya kelime gruplarını seçerek cümlelerdeki noktalı yerlere yazınız.
- Cevap: atom numarası, absorbsiyon, kütle numarası, teori, ışın, Mendeleyev, grup, emisyon, periyot, izotop, Moseley, elektrik
D. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.
1) Lityum (3U), berilyum 4Be), azot (7N), oksijen (8O) ve flor (9F) elementlerinden hangisinin elektronegatifliği en yüksektir? A) Li B) Be C) N D) O E) F
- Cevap: E
2) Aşağıdaki elementlerden elektron ilgisi en yüksek olanı hangisidir? A) 17Cl B) 16S C) 15P D) 14Si E) 13Al
- Cevap: A
3) Aşağıdaki elementlerden hangisinin iyonlaşma enerjisi en yüksektir? A) 1H B) 2He C) 10Ne D) 18Ar E) 36Kr
- Cevap: B
4) 2oCa elementinin periyodik sistemdeki yeri neresidir? A) 3. periyot, 1A grubu B) 4. periyot, 1A grubu C) 4. periyot, 2A grubu D) 5. periyot, 1A grubu E) 5. periyot, 2A grubu
- Cevap: C
5) Aşağıdaki elementlerden hangisinin atom yarıçapı en küçüktür? A) 2He B) 10Ne C) 18Ar D) 36Kr E) 54Xe
- Cevap: A
6) Aşağıdaki elementlerden hangisi asal gazdır? A) 17Cl B) 5B C) 11Na D) 36Kr E) 12Mg
- Cevap: D
7) Aşağıdaki elementlerden hangisi yarı metaldir? A) 9F B) 14Si C) 17Cl D) 35Br E) 531
- Cevap: B
8. Aşağıdaki elementlerden hangisi ametaldir? A) 11Na B) 12Mg C) 17O D) 4Be E) 3Li
- Cevap: C
9. Sınıf Pasifik Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 89 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok