9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Pasifik YayınlarıSayfa 52ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 52 Cevapları Pasifik Yayınları
4) Kalsiyum oksit (CaO) bileşiğinin yaygın adı nedir?
A) Kezzap
B) Tuz ruhu
C) Su
D) Sönmemiş kireç
E) Sofra tuzu
Cevap: A
5) H2SO4 bileşiğiyle ilgili olarak;
I. Adı sülfürik asittir.
II. Saf maddedir.
III. Molekülünde hidrojen, kükürt ve oksijen atomları vardır. yargılarından hangisi ya da hangileri doğrudur?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) I ve III
E) I, II ve III
Cevap: E
6) Aşağıdaki bileşiklerden hangisinin yapısında azot atomu vardır?
A) HNO3
B) H2SO4
C) CH3COOH
D) H2O
E) CaO
Cevap: A
7) Günlük yaşamda kezzap olarak tanımlanan bileşiğin formülü aşağıdakilerden hangisidir?
A) HCl
B) HNO3
C) H2SO4
D) CH3COOH
E) CaO
Cevap: B
8) Ametaller, metaller, yarı metaller ile bunların bileşiklerinin yapısını, özelliklerini ve tepkimelerini inceleyen kimya dalının adı nedir?
A) Organik kimya
B) Analitik kimya
C) Biyokimya
D) Anorganik kimya
E) Polimer kimyası
Cevap: D
9) Canlı organizmadaki kimyasal olayları inceleyen kimya dalına ne ad verilir?
A) Fizikokimya
B) Analitik kimya
C) Polimer kimyası
D) Anorganik kimya
E) Biyokimya
Cevap: E
10) Aşağıdakilerden hangisi bilimsel çalışma basamaklarından değildir?
A) Gözlem
B) Problem belirleme
C) Deney
D) Teori
E) Tartışma
Cevap: E
11) Aşağıdakilerden hangisi, kimya biliminin gelişimine katkıda bulunan bilim insanlarından değildir?
A) Antoine Lavoisier
B) Wolfgang Von Goethe
C) Demokritos
D) Ebubekir er-Râzi
E) Robert Boyle
Cevap: B
12) Aşağıdaki bilim insanlarından hangisi, kimyasal tepkimelerde kütlenin sabit kaldığını deneysel olarak göstermiştir?
A) Empodokles
B) Câbir bin Hayyan
C) Antoine Lavoisier
D) Robert Boyle
E) Aristo
Cevap: C
13) Yandaki fotoğrafta görülen laboratuvar malzemesinin adı nedir?
A) Beherglas
B) Cam balon
C) Büret
D) Erlenmayer
E) Balon joje
Cevap: D
9. Sınıf Pasifik Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 52 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok