Evvel Cevap
9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 27 Cevapları Pasifik Yayınları
9. Sınıf Kimya Pasifik Yayınları
9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 27 Cevapları Pasifik Yayınları

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Pasifik Yayınları Sayfa 27 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 27 Cevapları Pasifik Yayınları

Endüstriyel Kimya

Endüstriyel kimya, ham maddelerin insanlığa faydalı ürünlere dönüştürülmesine yönelik fiziksel ve kimyasal süreçleri uygulayan kimya dalıdır. Endüstriyel uygulamalarda; özellikle üretim ve sanayide kullanılan kimyasal maddelerin ticari üretimi için uğraş veren bir daldır.  Endüstriyel kimyanın amacı; yeni endüstriyel kimya ürünlerinin fikir, tasarım, test ve prototiplerini oluşturmaktır. Endüstriyel kimya, kimya konusundaki bilgi birikimini ilaç, polimer, hazır gıda üretimi ve petrokimya gibi alanlarda kullanır
Endüstriyel kimya, kimyasal bileşikleri ve elementleri inceleyerek bir ürünün üretimi için yöntem tasarlar ve bu yöntemi uygulamak için en iyi yolu önerir.  Yapıştırıcı üretilirken hangi ham maddelerin, nasıl kullanılacağını ve bunların birbirleriyle ne şekilde etkileştirileceğini, endüstriyel kimya belirler.

KİMYA BİLİMİNİN UYGULAMA ALANLARI

İnsanlar maddelerle sürekli etkileşim içindedir. Kimya bilimi de maddeleri incelediği için dolaylı olarak her insan kimya ile iç içedir. Kimya, insanların yaşamını kolaylaştırır. İlaç, gübre, petrokimya, boya, tekstil alanlarındaki üretimde ve arıtım işlemlerinde kimya biliminden yararlanılır. Şimdi, kimyanın bu alanlarla ilişkisini inceleyelim: İlaç Endüstrisi Bir hastalığı iyileştirmek veya önlemek için türlü yollarla Çeşitli sentetik ilaçlar vücutta kullanılan maddeler ilaç olarak adlandırılır. İlaç kullanımı, milattan önceki tarihlerde bitkilerin ve hayvanların bazı parçalarının hastalıkları iyileştirdiği veya yaralara iyi geldiği fark edildiğinde başlamıştır. Günümüzdeki ilaçların büyük çoğunluğu sentetik kimyasal maddedir İlacın ham maddelerinin üretimi, geliştirilmesi kimyanın alanıdır. İlacın vücutta yarattığı etki, etki mekanizması ve etken maddesi, kimyanın alt dalı olan farmakolojinin (ilaç biliminin) konusudur. Bu bilim dalında çalışanlar da farmakolog (ilaç bilimci) unvanını alırlar. İlaç bilimciler, ilaç sanayisinin araştırma geliştirme bölümünde çalışırlar.

Gübre Endüstrisi

İçerisinde bitkinin gelişimi için gerekli olan elementlerin bulunduğu bileşikler “gübre” olarak adlandırılır. Gübrelerde genellikle azot (N), fosfor (P) ve potasyum (K) elementlerinden bir ya da birkaçı birleşikler hâlinde bulunur. Hayvan dışkıları gibi doğal gübreler dışında, fabrikalarda üretilen kimyasal gübreler de vardır. Diamonyum fosfat (DAP) bunlardan biridir. Yapay gübrelerin ham madelerden üretimi, kontrolü kimyanın alanına girer. Gübre endüstrisinde kimya mühendisleri, kimyagerler, kimya teknikerleri ve teknisyenleri görev alır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır. 

9. Sınıf Pasifik Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 27 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum