9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Pasifik Yayınları Sayfa 201 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. 9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 201 Cevapları Pasifik Yayınları 7) I. Piller ağır metaller içerdiği için toprağı kirletir. II. Bazı piller çevr
9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Pasifik YayınlarıSayfa 201ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 201 Cevapları Pasifik Yayınları
7) I. Piller ağır metaller içerdiği için toprağı kirletir.
II. Bazı piller çevre kirliliğine yol açmaz.
III. Kadmiyum ve nikel, doldurulabilen pillerde kullanılan ağır metallerdir.
Pillerle ilgili verilen ifadelerden hangisi ya da hangileri yanlıştır?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) II ve III
E) I, II ve III
Cevap: B
8. Aşağıdakilerden hangisi hava kirliliğinin temel nedenidir?
A) Motorlu araçlar
B) Kömürün yanması
C) Plastikler
D) Ağır metaller
E) Deterjanlar
Cevap: B
9. Aşağıdaki maddelerden hangisi çevre kirliliği oluşturan maddelerden değildir?
A) Muz kabuğu
B) Çamaşır deterjanı
C) Plastik bardak
D) Aseton
E) Pil
Cevap: A
10. Dünyadaki en büyük tatlı su kaynağı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Irmaklar
B) Göller
C) Okyanuslar
D) Yer altı suları
E) Buzullar
Cevap: E
11. I. Enerji tasarrufu yapmak
II. Rüzgâr, güneş gibi enerji kaynaklarını kullanmak
III. Atıkları güvenli şekilde bertaraf etmek
Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangilerini yapmak, çevreye zarar veren maddeleri azaltmamızı sağlar?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) I ve III
E) I, II ve III
Cevap: E
12. Fabrikaların bacalarından çıkan gazların çevreye etkilerini azaltmak için aşağıdakilerden hangisi uygulanmalıdır?
A) Kükürt içeriği yüksek kömür kullanmak
B) Petrol kullanmak
C) Bacaları sık sık temizlemek
D) Bacalara filtre takmak
E) Bacaları yüksek yapmak
Cevap: D
13. Aşağıdaki davranışlardan hangisinin çevre kirliliğini önlemede etkisi olmaz?
A) Otomobil yerine bisiklete binmek
B) Küvet doldurup yıkanmak yerine duş almak
C) Ağaçları budamak
D) Seyretmediğimiz durumda televizyonu kapatmak
E) Yakıtı az yakan araç kullanmak
Cevap: C
14. I. Sirke
II. Kireç çözücü
III. Limon suyu
Çaydanlıkta oluşan kireç tabakasını çevreye ve sağlığa zarar vermeden gidermek için yukarıdaki maddelerden hangisi ya da hangileri kullanılmalıdır?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) I ve III
E) I, II ve III
Cevap: D
9. Sınıf Pasifik Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 201 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok