Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Kimya Meb Yayınları

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 257

“9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 257 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 257

Soru: Yetkililerin araştırmaya çalıştığı problem ne olabilir?

  • Cevap: Yetkililer deniz canlılarının ölümlerinin batan gemi ile ilişkili olup olmadığını araştırmaktadır.

Soru: Gemi kazası sonucunda nasıl bir çevresel problem oluşmuştur?

  • Cevap: Sucul sistemde yaşayan canlılar zarar görmüştür.

Soru: Denizdeki canlıların ölüm nedenleri neler olabilir?

  • Cevap: Batık gemiden kaynaklanan yakıt sızıntısı, gemi gövdesini oluşturan ve geminin yükünden kaynaklanan kimyasallar denizdeki canlıların ölüm nedenlerinden olabilir.

Soru: Geminin taşıdığı metal, alaşım ve metal nanoparçacıklar sucul ekosistemde ne gibi problemler oluşturur?

  • Cevap: Sucul sistemde yaşayan canlıların ölümüne, vücutlarında kimyasal madde birikimine besin zinciri sebebiyle bu canlıları tüketen insan ve hayvanlarda bir takım hasarlara ve ölümüne sebep olabilir.

Soru: Çevre mühendisi olarak problemin ne olduğunu bulmak için araştırmaya nereden başlarsınız?

  • Cevap: İlk olarak deniz suyu örnekleri alıp kimyasal analizler yaparak suya karışan maddelerin türlerini ve miktarlarını belirlerim. Ayrıca ölen deniz canlılarının doku analizlerini yaparak zehirlenme veya başka etkilerden ölüp ölmediklerini araştırırım.

Soru: Kimya mühendisinden, malzeme mühendisinden ve biyologlardan neler yapmalarını istersiniz?

  • Cevap:

Şunları yapmasını isterdim:

  • Kimya Mühendisi: Deniz suyunda kimyasal analizler yaparak kirleticilerin türünü, yoğunluğunu ve dağılımını belirlemesini isterim. Ayrıca temizleme yöntemleri geliştirmesi için çalışmasını isterim.
  • Malzeme Mühendisi: Batık gemi ve enkazın yapısında bulunan malzemelerin suyla nasıl etkileşimde bulunduğunu ve korozyon ile salınabilecek toksik maddeleri analiz etmesini isterim.
  • Biyolog: Ölen deniz canlılarının dokularında toksik madde birikimini inceleyerek bu maddelerin ekosisteme etkilerini araştırmasını isterim. Ayrıca canlı popülasyonlarının gelecekteki durumuna yönelik bir değerlendirme yapmasını isterim.

2. Yönerge

Soru: Ekibiniz sizden gelen istekler doğrultusunda bazı araştırmalar yapmış ve araştırmaların sonucunda aşağıdaki kanıtlara ulaşmıştır. Verilen kanıtları inceleyerek soruları cevaplayınız.

  • Cevap: Bu etkinliğin cevabı diğer sayfadadır. (Bkz. sayfa 259)

9. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 257 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
confused
0
happy
0
clap
0
love
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!