Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Kimya Meb Yayınları

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 216

“9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 216 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 216

Soru: 8-12. soruları aşağıdaki metin ve tabloya göre cevaplayınız.

Ülkemizin tuz ihtiyacının %60’ı İzmir’deki Çamaltı Tuzlası’ndan güneşte buharlaştırma yöntemi ile karşılanmaktadır. Üretim, suyun farklı yoğunlukta olduğu 35-40 cm’lik seri havuzlarda gerçekleştirilir. Deniz suyu havuza alınır ve suyun yoğunluğu 6-9 bome (bir tür yoğunluk birimi) arasında tutulur. Bekleme sırasında bu havuzda yabancı maddeler dibe çökertilir. Sonra bu sular sıra ile yedek su havuzlarına gönderilir. Her birinde sıra ile 9-13, 13-17 ve 17-20 bome derecesine gelinceye kadar bekletilir ve yabancı maddeler tekrar dibe çökertilir. Yoğunlukları oldukça yüksek olan bu sular daha sonra sıcak su havuzlarına gönderilir ve burada yoğunluğu 25-29 bome derecesine gelinceye kadar bekletilerek tuz elde edilir. Deniz suyunda bulunan bazı iyonlar ve tuz üretiminde kullanılan havuzlarda çöken maddelerin çökme dereceleri aşağıdaki tablolarda verilmiştir.

Soru: 9-13, 13-17, 17-20 ve 25-29 bome derecesine sahip havuzlarda hangi katyon ve anyon arasında etkileşim oluşabileceğini yazınız.

  • Cevap:

Soru: Aşağıda tuz üretim havuzlarında oluşan olaylara ilişkin önermeler oluşturulmuştur. Bu önermelerden havuzlarda gözlemlenebilecek olanlarını işaretleyiniz.

  • Cevap:

9. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 216 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!