Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 187

9. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 187 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 187

Buharlaşma ve kaynama olaylarının anlatıldığı aşağıdaki metni okuduktan sonra soruları cevaplayınız.
Sıvı tanecikleri birbiriyle sürekli çarpışır. Bu çarpışmalar sonucu sıvı yüzeyinde bulunan yüksek enerjili sıvı taneciklerinin buhar hâle geçmesine buharlaşma denir. Buharlaşma her sıcaklıkta ve sıvı yüzeyinde gerçekleşir. Buharlaşma olayı endotermik (ısı alan) bir olaydır.
Nemli çamaşırların kuruması, ele dökülen kolonyanın buharlaşması, denizden çıkınca deri üzerindeki suyun vücuttan ısı alarak buharlaşması, sebzelerin kurutulması günlük hayatta gözlemlenebilen buharlaşma olaylarından bazılarıdır.
Sıvının buhar basıncı dış basınca eşit olduğunda, sıvının her yerinden gaz kabarcıklarının çıkması olayına kaynama denir. Saf maddelerin kaynama noktası sabittir. Kaynama anında saf sıvılarda sıvının tümü tükeninceye kadar sıcaklık sabit kalır. Sıvı tükenince olay biter. Saf bir maddenin içinde uçucu olmayan bir madde çözünmüşse karışımın kaynama saf sıvının kaynama noktasına göre yüksektir.

Yazın kesilmiş bir karpuzun güneşin altında bir süre bırakılmasındaki amaç ne olabilir? Açıklayınız.

  • Cevap: Güneş altına bırakılan karpuzun içerisindeki su karpuzdan ısı alarak buharlaşır. Böylece ısı kaybeden karpuz soğur. Amaç karpuzun soğumasını sağlamak.

Tabloda bazı öğrencilerin çalışmaları verilmiştir. Bu çalışmalardan yola çıkarak buharlaşma ve kaynama olaylarının nelere bağlı olduğunu belirleyerek tabloda boş bırakılan yerlere yazınız.

  • Cevap:

9. Sınıf Meb Yayınları Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 187 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!