Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Fizik Kavram Öğretimi Kitabı

9. Sınıf Fizik Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 94

“9. Sınıf Fizik Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 94” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Fizik Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 94

HAREKET ÇEŞİTLERİ

1. Yönerge: Verilen metin ve görsellerden yararlanarak aşağıdaki soruları cevaplayınız.

Bir cismin sabit tutulmuş herhangi bir noktaya göre zamanla yer değiştirmesi olayı hareket olarak tanımlanır.

Çevremizde hareket yeteneğine sahip olan her şey, üç temel özelliğe göre sınıflandırılır. Konumlarını değiştirebilmek için gerçekleşen bu olay hareket özelliğini oluşturmakta ve değişim çeşitli yollarla gerçekleşmektedir. Bunların tümü hareket özelliğinin içeriğidir. İlk Çağ filozofları hareketi değil, değişimi irdelemişlerdir. Doğanın hiçbir zaman durgun olamayacağına kanaat getirerek hareketin bir değişim türü olduğunu söylemişlerdir.

Aşağıdaki görsellerde verilen doğrusal bir yolda ilerlemeye çalışan araç, bisikletin dönen tekerleği ve salıncağın hareketi temel olarak aldığımız hareket çeşitlerine birer örnektir.

1. Durgunluk ve hareket kavramlarının birbiriyle ilişkisi sizce ne olabilir?

  • Cevap: Belirlenmiş bir noktaya göre konumunu değiştirmeyen cisimler durgun olarak kabul edilir. Eğer cisim bu nokta ya da noktalara göre konumunda bir değişiklik yaparsa hareket etmiş sayılır.

2. Hareketin sınıflandırılma gereği hangi kıstas ya da kıstaslara göre yapılmış olabilir?

  • Cevap: Cisimlerin hareket yörüngeleri onların hareket sınıflandırılması yapılmasında temel özellik olarak algılanır. Doğrusal ve çem- bersel yörüngelerin yanında, iki nokta arasında yapılan konum değişimleri bu sınıflandırmanın temellerini oluşturmuştur.

9. Sınıf Fizik Meb Yayınları Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 94 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!