Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Fizik Kavram Öğretimi Kitabı

9. Sınıf Fizik Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 269

“9. Sınıf Fizik Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 269” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Fizik Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 269

Sıcaklık yükselip su genleştiğinde membrana girerek membranın hacmini arttırır. Bu durumda, tank duvarları ile membran arasında bulunan gaz sıkışır ve hacmi küçülür.

1. Metne göre ısıtma sistemlerinde genleşme tankına ihtiyaç duyulmasının esas nedeni nedir? Sistemdeki hangi değişimler bu tankın kullanılmasını zorunlu kılmaktadır? Açıklayınız.

  • Cevap: Isıtma sistemlerinde genleşme tankına ihtiyaç duyulmasının esas nedeni, tesisatta kullanılan suyun genleşmesidir. Su genleşince hacmi artar, sistemde daha fazla basınç oluşur. Bu değişimler genleşme tankı kullanmayı zorunlu kılar.

2. Metne göre bir maddenin genleşmesi ne anlama gelmektedir? Maddenin genleşmesi için ne yapılmalıdır? Genleşmeyi kendi cümlelerinizle ifade ediniz.

  • Cevap: Bir maddenin genleşmesi, hacminin artmasıdır. Maddenin genleşmesi için önce madde ısıtılmalı ve sıcaklığı artırılmalıdır. Genleşme: Isıtılarak sıcaklığı artırılan bir cismin boyutlarının, hacminin artması demektir.

3. Genleşme tankının şemasını inceleyerek ısıtma sisteminde kullanılan maddedeki değişimi ve bulunduğu fiziksel hâli dikkate alıp genleşmenin oluşma biçimini açıklayınız. Çevrenizde gördüğünüz genleşme olaylarını düşünerek genleşme biçiminin tüm maddeler için aynı olup olmadığını yorumlayınız.

  • Cevap: Isıtma sistemi için kullanılan su ısıtılmış, suyun sıcaklığı artmış, genleşmiş ve bu nedenle suyun hacmi de artmıştır. Su, bir sıvı hâlde olduğuna ve genleşince hacmi arttığına göre genleşme biçimi hacimseldir. Yazın elektrik telleri genleşerek boyları uzar, boyca genleşirler. Bu nedenle tüm maddeler için genleşme biçimi aynı değildir.

9. Sınıf Fizik Meb Yayınları Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 269 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!