9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Hecce Yayınları Sayfa 38
Bu sayfa 2023-2024 eğitim-öğretim yılı içeriğidir.
Kitabın güncel basımı kontrol ediliyor…
“9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 38 Hecce Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Hecce Yayınları Sayfa 38
Aşağıdaki soruların yanıtlarını, testin sonundaki yanıt çizelgesine işaretleyelim.
1. Aşağıdakilerden hangisi, fiziğin doğrudan ilgilendiği konulardan biri değildir?
A) AtomB) FotosentezC) ElektrikD) IşıkE) Lazer
- Cevap: B
2. Aşağıdakilerden hangisi, fiziğin inceleme alanına girmez?
A) Paraşütle atlamaB) Gemilerin suda yüzmesiC) Demirin paslanmasıD) Buzun erimesiE) Yıldırım düşmesi
- Cevap: C
3. Uluslararası Birim Sistemi’ne göre aşağıdakilerden hangisi temel nicelik birimi değildir?
A) AmperB) KilogramC) MetreD) NewtonE) Saniye
- Cevap: D
4. Uluslararası Birim Sistemi’ne göre aşağıdakilerden hangisi temel niceliktir?
A) AğırlıkB) EnerjiC) HacimD) HızE) Sıcaklık
- Cevap: E
5. Aşağıdakilerden hangisi türetilmiş bir niceliktir?
A) KütleB) Madde miktarıC) SüratD) UzunlukE) Zaman
- Cevap: C
6. Uluslararası Birim Sistemi’ne göre aşağıdakilerden hangisi kütle birimidir?
A) GramB) KilogramC) KilometreD) LitreE) Ton
- Cevap: B
7. Aşağıdakilerden hangisi, uzunluk ölçme aracı değildir?
A) AdımB) KarışC) KronometreD) MezuraE) Tahta cetvel
- Cevap: C
8. Aşağıdakilerden hangisi, vektörel bir niceliktir?
A) HızB) KütleC) SüratD) UzunlukE) Zaman
- Cevap: A
9. Sınıf Hecce Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 38 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok