9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Hecce Yayınları Sayfa 176
Bu sayfa 2023-2024 eğitim-öğretim yılı içeriğidir.
Kitabın güncel basımı kontrol ediliyor…
“9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 176 Hecce Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Hecce Yayınları Sayfa 176
Aşağıdaki soruların yanıtlarını, testin sonundaki yanıt çizelgesine işaretleyelim.
1. Fiziksel anlamda bir işten söz edebilmek için;I. Cisme bir kuvvet etki etmesi,II. Cismin yol alması,III. Cismin kütlesinin yeterli büyüklükte olmasıkoşullarından hangisi ya da hangileri gereklidir?
A) Yalnız IB) Yalnız IIC) I ve IID) I ve IIIE) II ve III
- Cevap: C
2. Aşağıdaki seçeneklerde verilen varlıklardan hangisinde kinetik enerji bulunmaktadır?
A) Caddede yol alan otobüsB) Masada duran kalemC) Duvarda asılı ceketD) Sınıfta dizili öğrenci sırasıE) Mutfakta duran çaydanlık
- Cevap: A
3.I. Duvarda asılı duran tabloII. Yerde yatan kediIII. Barajdaki suYukarıdakilerin hangisi ya da hangilerinde yere göre potansiyel enerji bulunabilir?
A) Yalnız IB) I ve IIC) I ve IIID) II ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: C
4. Bir taş, havasız bir ortamda, ağırlığına eşit düşey bir kuvvetle yukarı kaldırılıyor. Bu taşa uygulanan düşey kuvvetin yaptığı iş için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? (Hava direnci önemsizdir.)
A) Kinetik enerjiye dönüşür.B) Potansiyel enerjiye dönüşür.C) Isıya dönüşür.D) Isıya ve kinetik enerjiye dönüşür.E) Isıya ve potansiyel enerjiye dönüşür.
- Cevap: B
5. Aşağıdakilerden hangisi, yenilenemez enerji kaynağıdır?
A) GüneşB) RüzgârC) HidrojenD) Doğal gazE) Deniz dalgası
- Cevap: A
6. Bir cismin kinetik enerjisiyle ilgili olan;I. Kütlesine bağlıdır,II. Süratine bağlıdır,III. Geometrik şekline bağlıdır şeklindekiyargılardan hangisi ya da hangileri doğrudur?
A) Yalnız IB) I ve IIC) I ve IIID) II ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: B
7. Elektrik enerjisiyle çalışan inşaat vinci, bir yük teknesini sabit süratle yukarı çekiyor. Enerji kayıpları önemsiz sayılırsa bu olaydaki enerji dönüşümü için aşağıdakiler- den hangisi doğru olur?
A) Elektrik enerjisi ^ Potansiyel enerjiyeB) Elektrik enerjisi ^ Kinetik enerjiyeC) Kinetik enerji ^ Potansiyel enerjiyeD) Potansiyel enerji ^ Kinetik enerjiyeE) Kinetik enerji ^ Elektrik enerjisine
- Cevap: A
8. Aşağıdakilerden hangisi, çevre dostu bir enerji kaynağıdır?
A) Taş kömürüB) Odun kömürüC) Hidrojen yakıt piliD) PetrolE) Doğal gaz
- Cevap: C
9. Sınıf Hecce Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 176 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok