9. Sınıf Fizik Çalışma Soruları 4. Ünite Cevapları
“9. Sınıf Fizik Çalışma Soruları Cevapları 4. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Fizik Çalışma Soruları 4. Ünite Cevapları
1. Enerji verimliliğine yönelik olarak yapılan;I. binalarda ısı yalıtımı yapılması,II. ulaşımda kullanılan araçların periyodik bakım, onarım ve egzoz gazı ölçümlerinin yapılması,III. aydınlatmada olabildiğince gün ışığından faydalanılmasıuygulamalarından hangileri doğrudur?
A) Yalnız IB) Yalnız IIC) I ve IID) II ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: E
2. Sürtünmesiz yatay düzlemde duran bir tahta kutu 30 N’luk yatay kuvvet etkisiyle 2 m yer değiştiriyor. Buna göre, kuvvetin yaptığı iş kaç J’dir?
A) 30B) 60C) 90D) 120E) 130
- Cevap: B
3. Gücü 750 W olan bir elektrik süpürgesi 10 dk çalıştırıldığında kaç J’lük iş yapar?
A) 25.104B) 45.104C) 54.104D) 75.104E) 85.104
- Cevap: B
4. Aşağıdakilerden hangisi esnek cisimlere örnek verilemez?
A) YayB) Paket lastiğiC) TahtaD) SüngerE) Balon
- Cevap: C
5. Evlerdeki organik çöpler (meyve-sebze atıkları), kullanılmış yağlar, mısır, buğday gibi bitkiler ile gübre ve sanayi atıkları hangi yenilenebilir enerji kaynağına örnektir?
A) HidrojenB) BiyokütleC) PetrolD) DalgaE) Jeotermal
- Cevap: B
6. Öğrencilerin aynı kutuyu yerden belirli bir yükseklikteki duvarın üstüne çıkarma süreleri tabloda verilmiştir. Buna göre, hangi öğrencinin işi yapma hızı diğerlerine göre en fazladır?
A) AhmetB) MeryemC) DidemD) MehmetE) Elif
- Cevap: A
7. I. Oturarak hareketsiz kitap okuyan kişiII. Market arabasının itilerek hareket etmesiIII. Ağaç dalında duran portakal
Yukarıdakilerden hangileri fiziksel anlamda iş yapmaya örnek verilebilir?
A) Yalnız IB) Yalnız IIC) I ve IIID) II ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: B
8. Bir cisim üzerinde yapılan iş; uygulanan kuvvet ile alınan yolun çarpımıyla bulunur. Sürtünmenin önemsiz olduğu bir ortamda şekildeki sandık yere paralel olarak 200 N’luk kuvvetle 3 m çekilmektedir. Buna göre, yapılan iş kaç Joule’dür?
A) 200B) 400C) 600D) 800E) 900
- Cevap: C
9. Harcadığımız elektrik enerjisinin miktarı Güç (W) x Zaman (s) ile bulunur. Buna göre, gücü 100 watt olan elektrikli bir alet 1 saat çalıştırıldığında harcanan elektrik enerjisi kaç Joule’dür? (1 saat = 3600 saniye)
A) 360B) 3600C) 36 000D) 360 000E) 3 600 000
- Cevap: D
10. Kütleleri m, 2m, 3m, 4m ve 5m olan toplar şekildeki gibi h yüksekliğinden serbest bırakılıyor. Buna göre, hangi kütlenin yerçekimi potansiyel enerjisi en fazladır?
A) mB) 2mC) 3mD) 4mE) 5m
- Cevap: E
11. Esnek bir yayın esneklik potansiyel enerjisi,I. yayın yay sabiti,II. yayın sıkışma ya da gerilme miktarı,III. yayın rengiifadelerinden hangilerine bağlıdır?
A) Yalnız IB) I ve IIC) I ve IIID) II ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: B
12. Sürtünmenin ihmal edildiği bir yolda kütlesi 2 kg olan bir oyuncak arabanın sürati 2 m/s’dir. Kinetik enerji = 1/2 m.v2 bağıntısıyla bulunduğuna göre arabanın kinetik enerjisi kaç J’dir?
A) 4B) 5C) 6D) 8E) 10
- Cevap: A
13. Besinlerden alınan enerji yeterli miktarda ise vücudun enerji dengesi sağlanmış olur.Buna göre,I. Günlük beslenmede çeşitli besin gruplarından yeterli miktarda tüketilmelidir.II. Besin gruplarından herhangi birinin fazla ya da az alınması insan sağlığını bozar.III. Besinlerden elde edilen enerji miktarı joule ya da kalori birimi ile ifade edilir.ifadelerinden hangileri doğrudur?
A) Yalnız IB) I ve IIC) I ve IIID) II ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: E
14. Enerji verimliliğinin yüksek olması insanlara ekonomik anlamda tasarruf sağlar.Buna göre,I. binalarda ısı yalıtımı yapılması,II. çamaşır ve bulaşık makinelerinin tam dolmadan çalıştırılmaması,III. toplu taşıma araçları yerine kişiye ait özel araçların kullanılmasıifadelerinden hangileri enerji verimliliğinde ekonomik anlamda tasarruf sağlar?
A) Yalnız IB) I ve IIC) I ve IIID) II ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: B
15. Fosil yakıtlar ile ilgili;I. Kömür doğalgaz ve petrol gibi kaynaklardan elde edilir.II. Fosil yakıtlardan elektrik, ısı ve ışık enerjisi elde edilir.III. Fosil yakıtlar canlı kalıntılarının yüzyıllarca basınç altında kalması ile oluşur.ifadelerinden hangileri doğrudur?
A) Yalnız IB) I ve IIC) I ve IIID) II ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: E
16. “Cisim, üzerine etki eden net kuvvet doğrultusunda yer değiştiriyorsa fiziksel anlamda iş yapılır.” Buna göre, aşağıdaki ifadelerin hangisinde iş yapılmıştır?
A) Hareketsiz kitap okunmasıB) Sabit tutulan el çantası ile düz yolda yürünmesiC) Sırt çantası ile merdivenlerin çıkılmasıD) Hareketsiz duran masaE) Çocuk arabasında uyuyan bebek
- Cevap: C
17. Sürtünmenin ihmal edildiği bir yerde tahta blok şekildeki gibi yere paralel 10 N’luk kuvvetle 2 m’lik yol boyunca çekiliyor. Yapılan iş, kuvvet ile alınan yol çarpımına eşit olduğuna göre kuvvetin yaptığı iş kaç J’dür?
A) 20B) 15C) 10D) 5E) 2
- Cevap: A
18. Aynı anda harekete başlayan K, L, M, N ve P otomobillerinin t sürede ulaştıkları süratler aşağıdaki tabloda verilmiştir. Aynı sürede süratini daha fazla artıran araç daha güçlü olduğuna göre otomobillerden hangisi diğerlerine göre daha güçlüdür?
A) KB) LC) MD) NE) P
- Cevap: E
19. Kütleleri eşit K, L, M, N ve P cisimleri şekildeki gibi h, 2h, 3h, 4h ve 5h yüksekliklerinden yere bırakılıyor. Buna göre, hangi cisim diğerlerine göre daha büyük bir süratle yere çarpar?
A) KB) LC) MD) NE) P
- Cevap: E
20. Sürtünmeli bir ortamda yay 10 N’luk kuvvetle sıkıştırılıp bırakıldığında yayın önündeki takoz 1,5 m uzağa gidiyor. Aynı yay 5 N’luk kuvvetle sıkıştırılıp bırakılsaydı takoz aşağıdaki uzaklıklardan hangisine ulaşabilirdi?
A) 1 mB) 2 mC) 3 mD) 4 mE) 5 m
- Cevap: A
21. Yenilenebilir enerji kaynakları enerji üretirken çevre koşulları ve tarım arazileri dikkate alındığında çevreye zarar vermeyen temiz enerji kaynaklarıdır.Buna göre,I. fosil kaynaklar,II. rüzgâr türbini,III. güneş pillerienerji kaynaklarından hangileri yenilenebilir enerji kaynağıdır?
A) Yalnız IB) I ve IIC) I ve IIID) II ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: D
9. Sınıf Çalışma Soruları Fizik 4. Ünite Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok