9. Sınıf Fen Lisesi Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 71
“9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Fen Lisesi Sayfa 71 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Fen Lisesi Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 71
1. An B = {1,3,5,7} ve A n C = {1,2,3,4,5,6} olduğuna göre A n (B U C) kümesinin eleman sayısını bulunuz.
- Cevap: 7
2. A = {y | 10 1 y 1 160,y = 2k,k e N} B = {x | 30 1 x 1 200,x = 5k,k e N} kümeleri veriliyor. s(A U B) değerini bulunuz.
- Cevap: 95
3. s(A) = 10, s( B) = s(C) = 9 s(A n B) = s(A n C) = 3, s(B n C) = 2 s (A n B n C) = 1 olduğuna göre s (A U B U C) değerini bulunuz.
- Cevap: 21
4. A ve B kümeleri için s (A) = 5, s( B) = 13 ve s (B = A) = 3 • s (A = B) olduğuna göre s(A U B) değerini bulunuz.
- Cevap: 17
5.
A,B 3 E olmak üzere s( A') + s (B) = 26 s(A) + s(B') = 14 olduğuna göre s (E) değerini bulunuz.
- Cevap: 20
6.
a) K n L ! 0 olduğuna göre s(K U L) nin en çok ve en az kaç olduğunu bulunuz.
- Cevap: En çok 16, en az 12
b) L M K olduğuna göre s(K U L) nin en çok ve en az kaç olduğunu bulunuz.
- Cevap: En çok 17, en az 13,
7. A,B 3 E olmak üzere A n B ! 0,s(A) = 3 • s(B) ve s(A U B) = 23 olduğuna göre s(B = A) en büyük değerini bulunuz.
- Cevap: 5
8. [(A U 0) n (B U 0)] U A ifadesinin en sade şeklini bulunuz.
- Cevap: A
9. Bir sınıftaki öğrencilerin %55 i matematik, %75 i biyoloji dersinden başarılıdır. Sınıfta her iki dersten başarısız olan öğrenci bulunmamaktadır. Bu sınıfta biyolojiden başarılı olup matematikten başarısız olan 9 öğrenci bulunduğuna göre her iki dersten başarılı olan öğrenci sayısının kaç olduğunu bulunuz.
- Cevap: 6
10. Boş olmayan A ve B kümeleri için 3 • s(A - B) = 8 • s(A n B) = 6 • s(B - A) olduğuna göre s(A U B) nin en küçük değerini bulunuz.
- Cevap: 15
➜ ÇÖZÜMLÜ CEVAP KAĞIDI
9. Sınıf Fen Lisesi Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 71 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok