9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 65 Cevapları Gezegen Yayıncılık
9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa 65 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 65 Cevapları Gezegen Yayıncılık
eden kişiyi sever. Onun kendisine gösterdiği sevgi ve saygıdan hoşnut olur. İbadetlerin bireysel ve toplumsal faydaları olmakla birlikte bunlar ibadetin amacı değil, sonucudurlar. İbadetlerin amacı, Allah’ın (c.c.) hoşnutluğunu kazanmak, verdiği nimetler için ona teşekkür etmektir. Ancak Allah (c.c.) rızası için yapılan ibadetler güzel sonuçlar doğurur. Bunlar ibadetlerin sırları ve hikmetleri olarak nitelendirilir. Dolayısıyla ibadet yapan bir kişinin ibadeti yerine getirirken taşıdığı hikmetleri düşünmesi ve anlamaya çalışması ona farklı bir şuur kazandırabilir. Kur’an’da Allah’ın (c.c.) rızasını kazanmak niyetiyle ibadet edip kulluğun gereğini yerine getirenler cennetle şöyle müjdelenir: “İşte size vadedilen cennet! Ki o, Allah’a yönelen, emirlerine riayet eden, görmediği hâlde Rahman’dan korkan ve Allah’a yönelmiş bir kalp ile gelen kimselere mahsustur.”
Etkinlik
♦ “İman edip de salih amel işleyenlere gelince, onlar için yaptıklarına karşılık olarak varıp kalacakları cennet konakları vardır.” (Secde suresi, 19. ayet.)
♦ “…Kim Allah’a inanır ve salih ameller işlerse Allah onun kötülüklerini örter, onu ve benzerlerini içinde ebedi kalacakları, altlarından ırmaklar akan cennetlere sokar. İşte büyük kurtuluş budur.” (Teğabun suresi, 9. ayet.)
♦ “Kim salih bir amel işlerse kendi lehinedir. Kim de kötülük yaparsa aleyhinedir. Rabb’in kullara zulmedici değildir.” (Fussilet suresi, 46. ayet.)
♦ “İman edip salih ameller işleyenlere gelince, halkın en hayırlısı da onlardır.” (Beyyine suresi, 7. ayet.)
Yukarıdaki ayetleri, ibadetin geniş anlamı çerçevesinde insana kazandırdıkları açısından arkadaşlarınızla yorumlayınız.
- Cevap: Müslümanlar ibadeti öncelikle Allah emrettiği için¸ O’nun rızasını kazanmak ve O’na olan teslîmiyet ve bağlılıklarını ifade etmek niyetiyle yaparlar. Bu anlayışla ibadet yapanların zihninde ibadetin ne kazandıracağına dair bir beklenti yoktur. Çünkü kazanç; ibadet edebilmenin alnı secdeye koyabilmenin¸ rükû yapabilmenin¸ saygıyla Allah’ın divanında durabilmenin¸ diline “Allah”¸ kalbine “sübhânellâh” dedirtebilmenin kendisi başlı başına bir kazançtır.
9. Sınıf Gezegen Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 65 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.