Evvel Cevap
9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Sayfa 37
9. Sınıf Din Kültürü Meb Yayınları
9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Sayfa 37

“9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 37 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 37

Soru: Ant olsun, biz insanı, çamurdan (süzülmüş) bir özden yarattık. Sonra onu sağlam bir karargâhta nutfe hâline getirdik. Sonra nutfeyi alaka (aşılanmış yumurta) yaptık. Peşinden, alakayı, bir parçacık et hâline soktuk. Bu bir parçacık eti kemiklere (iskelete) çevirdik. Bu kemikleri etle kapladık. Sonra onu başka bir yaratışla insan hâline getirdik. Yapıp-yaratanların en güzeli olan Allah pek yücedir.” (Müminun 23/12-14) Bu ayetlerde insanla ilgili aşağıdaki konulardan hangilerine değinilmiştir? İşaretleyiniz.

  • Cevap:

a. Yaratılış amacı ()
b. Yaratılış aşamaları ()
c. Sorumluluk alanları ()
ç. Hangi unsurlardan yaratıldığı ()
d. Kendisine güzel bir biçim verildiği ()
e. Diğer canlılardan farklı olan yaratılış özellikleri ()
f. Yeryüzüne iyiliğin temsilcisi olarak gönderildiği ()

Soru: Aşağıdaki önermeleri okuyunuz. Önermeler doğru ise doğru ( ) yanlış ise yanlış ( ) kutucuğunu işaretleyiniz ve cevabınızın gerekçesini yazınız.

  • Cevap:

a) İnsan, Yüce Allah ile irtibat kurabilir.

a) Doğru

İnsanın Yüce Allah ile irtibatindan bahseden “Kullarım sana beni sorduklarında bilsinler ki şüphesiz ben yakınım, bana dua ettiğinde dua edenin dileğine karşılık veririm…” (Bakara 2/186) gibi ayetler ve “Yüce Allah buyuruyor ki: Kulum beni nasıl düşünüyorsa ben öyleyim. O, beni anarken ben onunla beraberim. O, beni kendi başına anarsa, ben de onu kendim anarım. O, beni bir topluluk içinde anarsa, ben onu daha hayırlı bir topluluk içinde anarım.” (Buhari, Tevhîd, 15) vb. hadislerle gerekçelendirilebilir.

b) Dua, ibadetin özüdür.

b) Doğru

İbadetin Allah’a (cc) yönelmek, O’nunla bağ kurmak ve O’nun rızasını kazanmak amacıyla yapıldığı ve duanın ibadetteki amaçların birçoğunu kapsadığı; Allah’ın (cc) yüceliğini dile getirme, O’na yalvarma, hamt etme, O’nu övme ve O’na karşı sevgi ve saygı sunma ifadesi olduğu belirtilir. Hz. Peygamber’in de “Dua, ibadetin özüdür.” (Tirmizi, “Deavât”, 1) buyurduğu ifade edilerek gerekçelendirilebilir.

c) Helal ve haramlığına bakmaksızın her iş için dua edilebilir.

c) Yanlış

Haramların Allah’ın (cc) yasakladığı işler olduğu, dolayısıyla Allah’ın (cc) razı olmadığı şeyler için dua edilmesinin uygun olmayacağı ve Kur’an’daki “İnsan, şerri de hayrı istediği gibi ister. İnsan pek acelecidir!” (İsra 17/11) ayetinde her iş için dua edilmesinin kınandığı belirtilerek gerekçelendirilebilir.

9. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 37 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum

  • Bilgecan dedoş
    Bilgecan dedoş

    😘

  • bekır sucu
    bekır sucu

    slam bebe gunu kele

  • 😑

  • Çok güzel çok beğendim 💛💙