
“9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 105 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 105
Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.” (Zariyat 51/56)
“Sana ölüm gelinceye kadar Rabbine ibadet et.” (Hicr 15/99)
Kâinattaki canlı cansız bütün varlıklar Yüce Allah’ın eseridir. Her şey varlığını O’na borçludur. Bu varoluş amaçsız ve anlamsız değildir. İnsan, dünyaya onu var eden Yüce Allah’ı tanımak ve O’na kulluk etmek için gönderilmiştir. Bu, varoluşun gerçek anlamıdır. Zariyat suresi 56. ayette
Yüce Allah, insanın yaratılış amacını şöyle bildirir: “Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.” İnsan dünya ve ahirette gerçek mutluluğa ancak bu amaca uygun yaşayarak ulaşabilir. Allah’ı (cc) tanımak ve O’na kulluk etmek; varlığın tek sahibinin O olduğunu bilerek, her şeyi O’ndan isteyerek, O’na güvenerek, şükür ve minnet duyarak ve O’nun emirlerini yerine getirip yasaklarından kaçınarak mümkündür. Bu bilinç ölene kadar devam etmeli ve kişi ibadet eden bir kul olarak yaşamalıdır. Yüce Allah’ın “Sana ölüm gelinceye kadar Rabbine ibadet et.”42 ayetinde belirttiği gibi kullarından istediği de budur.
Bizi ve bizden evvelkileri yaratan Allah’a ibadet etmek, sevgi ve saygı ile O’na boyun eğmek insanın hayat tarzı olmalıdır. Kur’an-ı Kerim’de “Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize ibadet edin ki Allah’a karşı gelmekten sakınasınız.”43 buyrularak insanın ibadet ederek takvaya ulaşması istenir. Takva sahibi insan, Allah’ın (cc) her yerde ve her an onu gördüğünü ve duyduğunu bilir, çevresine zarar vermez ve kötülükten kaçınır. Çünkü Rabbinin rızasını kaybetmekten korkar. Bu bakımdan ibadet, insanı kötülüğü düşünmekten ve yapmaktan koruyan bir kalkandır. İbadet eden kişi kendisine ve topluma faydalı olmaya, ihlas ve tevazuyla O’nun rızasını kazanacak iyilikler yapmaya gayret eder. Bunun için çaba göstermek ve Hz. Peygamber’in örnekliğiyle şöyle dua etmek gerekir:
“Allah’ım! Seni zikretmek, sana şükretmek ve sana güzelce ibadet etmekte bize yardım et.”44 (Görsel 3.14).
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
9. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 105 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum