“9. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları Cevapları 4. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları 4. Ünite Cevapları

9. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları Cevapları 4. Ünite Sayfa 166

1. “Ey iman edenler! Bir topluluk diğerini alaya almasın. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da diğer kadınları alaya almasın. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Birbirinizi karalamayın, birbirinizi kötü lakaplarla çağırmayın...” (Hucurât suresi, 11. ayet) Bu ayette aşağıdakilerden hangisinin önemi vurgulanmaktadır?

A) Aile içi istişareninB) İbadetlerde samimiyetinC) İnsan onurunu korumanınD) Yardımlaşma ve dayanışmanınE) Tövbe etmenin

  • Cevap: C

2. Din, toplumsal düzeni ve barışı sağlayan değerlerin beslendiği önemli kaynaklardan biridir. Dinin yardımlaşma ve dayanışmayı öğütleyen hükümleri, toplumu birbirine kenetleyerek bir bütünün parçaları yapar. İnsanlar, zekât ve sadaka ile birbirlerinin yardımına koşarlar. Bu vesile ile toplumsal kaynaşma ve bütünleşme gerçekleşir. Bu metinden din ile ilgili aşağıdakilerin hangisine ulaşılamaz?

A) Toplumda birlik ve beraberlik ortamının oluşmasına katkı sağladığınaB) Toplumda huzur ve güven ortamının oluşmasına yardımcı olduğunaC) İnsanı erdemli davranışlara yönlendirdiğineD) Ödül ve ceza yoluyla toplumda düzeni koruduğunaE) İbadetlerin sosyal faydalarının bulunduğuna

  • Cevap: D

3. “İyi-kötü” kavramları aşağıdaki değerlerden hangisinin kapsamındadır?

A) BilimselB) KültürelC) TarihîD) HukukiE) Ahlaki

  • Cevap: E

4. “Şecaat” kavramının zıt anlamı aşağıdakilerden hangisidir?

A) ZulümB) CehaletC) HayâsızlıkD) KorkaklıkE) Cimrilik

  • Cevap: D

5. Bir toplumda benimsenerek yaşatılmakta olan bir söz veya davranışın, doğru-yanlış, güzel-çirkin, iyi-kötü şeklinde tanımlanmasını sağlayan her türlü düşünce, kural ve uygulamalardır. Tanımı verilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

A) BilimB) TarihC) SanatD) EdebiyatE) Değer

  • Cevap: E

9. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları Cevapları 4. Ünite Sayfa 167

6. “Müminler birbirlerini sevmede ve korumada bir vücuda benzer. Vücudun bir uzvu hasta olduğunda, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuz kalır ve hastalığa tutulur.” Bu hadis ile müminlerin aşağıdaki özelliklerinden hangisine ulaşılamaz?

A) FedakârlıkB) TutumlulukC) SorumlulukD) YardımseverlikE) Duyarlılık

  • Cevap: B

7. Aşağıdakilerden hangisi “hikmet” kavramının anlamları arasında yer almaz?

A) Taassup sahibi olmaB) Dinin inceliklerini bilmeC) Derin anlayış sahibi olmaD) İlim ve akılla gerçeği bulmaE) Yerli yerince davranma

  • Cevap: A

8. “Kişi, dostunun etkisi altındadır. Bu yüzden her biriniz, kiminle dostluk ettiğine dikkat etsin.” Bu hadiste aşağıdakilerden hangisinin önemi vurgulanmaktadır?

A) Komşu hakkınınB) Kültürel mirasınC) Arkadaş seçimininD) Akrabayı gözetmeninE) Meslek tercihinin

  • Cevap: C

9. “Ey iman edenler! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adaletle şahitlik eden kimseler olun. Bir topluma olan kininiz sizi adaletsizliğe itmesin. Adil olun. Bu, Allah’a karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır...” (Mâide suresi, 8. ayet) Bu ayette aşağıdaki değerlerden hangisi vurgulanmaktadır?

A) İffetB) MerhametC) HikmetD) DoğrulukE) Sabır

  • Cevap: D

10. “Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder...” (Nahl suresi, 90. ayet) Bu ayette aşağıdakilerden hangisine değinilmemiştir?

A) DürüstlükB) İhsanC) ŞecaatD) DayanışmaE) Hayır

  • Cevap: C

11. İnsanın bedenî ve maddi zevklere aşırı düşkünlükten kendini korumasını sağlayan erdemdir. Tanımı verilen kavram aşağıdakilerden hangisidir? 

A) AdaletB) CesaretC) TevazuD) HoşgörüE) İffet

  • Cevap: E

9. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları Cevapları 4. Ünite Sayfa 168

12. Aşağıdakilerden hangisi temel değerler arasında yer almaz?

A) HikmetB) AsabiyetçilikC) İffetli olmakD) Adil olmakE) Cesaret

  • Cevap: B

13. “Yapacağınız hayırlar, kendilerini Allah yoluna adayan, seyahat ve ticarete imkân bulamayan fakirler için olsun. Bilmeyen kimseler, iffetlerinden dolayı onları zengin zanneder. Sen onları yüzlerinden tanırsın. Onlar yüzsüzlük ederek istemezler. Yaptığınız her | hayrı muhakkak Allah bilir.” (Bakara suresi, 273. ayet) Bu ayette aşağıdakilerden hangisi vurgulanmaktadır?

A) Gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım edilmesi gerektiğiB) Kadın-erkek her Müslümanın iffetli olması gerektiğiC) Yapılan her iyiliğin ahirette karşılığının olduğuD) Sadakaların gizli verilmesi gerektiğiE) Rızkı helal yoldan kazanmanın önemi

  • Cevap: A

9. Sınıf Çalışma Soruları Din Kültürü 4. Ünite Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.