9. Sınıf Coğrafya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 176
9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 176 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Coğrafya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 176
Yeryüzü, üzerindeki doğal ve beşerî ortamı oluşturan unsurlar ile bu ortamlarda meydana gelen olayların çokluğu ve çeşitliliği bakımından çok büyük bir mekândır Bu nedenle yeryüzünün tamamını bir bütün olarak algılamak ve tanıtmak oldukça zordur. Yeryüzünü küresel, kıtasal veya ülkesel ölçekte parçalara ayırmak; yeryüzünün algılanmasını ve tanıtılmasını kolaylaştırmaktadır.
1. Bölge kavramı size neyi çağrıştırıyor?
- Cevap: Bölge, başta coğrafya ve onun alt dalı olan bölgesel coğrafya olmak üzere dünyayla ilgili bilimlerde ve astrofizikte kullanılan bir terim. Bölgeler bazı verilere göre (örneğin demografi) alt bölgelere ayrılır. Astrofizikte bazı bölgeler açık yıldız kümesi gibi bilimsel olarak özelleşmiş terimler mevcuttur. Coğrafyada, bölgeler fiziki özellikleri (fiziki coğrafya), insanların etkilerinin özellikleri (beşeri coğrafya) ve insan ile çevrenin birlikte etkileri (çevresel coğrafya) açısından geniş biçimde bölümlere ayrılabilir. Coğrafi bölgelerin sınırları genellikle kesin değildir; bunun istisnaları, hukuk tarafından net bir şekilde tanımlanan ülkeler ve sınırları gibi bölgelerdir. Pek çok ülkede “bölge”, bir “idari birim adı” olarak kullanılır.
2. Yeryüzünün bölgelere ayrılmasına niçin ihtiyaç duyulmuş olabilir?
- Cevap: Bölgele iklim özellikleri, yeryüzü şekilleri, toprak özellikleri bitki örtüsü yayılışı, hava olayları, dağların uzanış şekli, su kaynaklarının ve doğal kaynakların varlığı, siyasi ve idari planlamalar gibi özelliklerinden dolayı bölgelere ayrılmış olabilir.
9. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 176 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.