Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Coğrafya Kavram Öğretimi Kitabı

9. Sınıf Coğrafya Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 11

“9. Sınıf Coğrafya Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 11” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

logo

9. Sınıf Coğrafya Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 11

BİLİM OLARAK COĞRAFYA

Yönerge: Aşağıdaki tanımlardan yararlanarak soruları cevaplayınız.

“Coğrafya eşya (doğa) hadiselerini bir mekân dâhilinde toplu olarak bunların birbiri üzerine olan tesirlerini göz önünde bulundurarak inceler. Hâlbuki diğer ilimler eşya (doğa) ve hadiseleri sadece tetkik eder, onların mekân dâhilindeki dağılışlarıyla alakadar olmaz.”
(Ahmet Ardel, Umumi Coğrafya Dersleri (Cilt 1), Klimatoloji, 1960)
“Coğrafya tasviri, realist ve sentetik karakteri, birçok bilimlerle teması ve coğrafya ile bu bilimlerin kenarında ve yüzeysel kısmında dolaşmak imkânını vermesi dolayısıyla ilk bakışta kolay kavranılır ve yapılabilir bir bilim gibi görünürse de gerçekte çok geniş ve sağlam bir kültür, metod bilgisi ve tecrübesi ve sonuçta kazanılması coğrafya sevgisine ve zamana bağlı coğrafi espri isteyen, edinilmesi ve işlenmesi çok güç bir bilimdir. ”
(Ali Tanoğlu, Coğrafya Nedir?, 1964)
“Coğrafya, yeryüzündeki mekânların özelliklerini ortaya koyan ve gerek muhtelif mekânlar arasındaki benzerlik ve ayrılıkların sebeplerini ve bunlara hükmeden kanunları araştıran ve açıklayan bir ilimdir. ”
(Sırrı Erinç, Vejetasyon Coğrafyası, 1977)
“Bir beşerî bilim olan coğrafya, insanın yaşadığı, çalıştığı, bir araya geldiği ve başta kendi yaşama ortamı olmak üzere değiştirmekte olduğu yeryüzünü inceler. ”
(Erol Tümertekin, Ekonomik Coğrafya, 1994

1. Bilim insanlarının coğrafya ile ilgili yaklaşımlarını dikkate alarak coğrafyanın tanımını yazınız.

  • Cevap: Coğrafya: Coğrafi ortamdaki doğal ve beşerî olayları, insanla ilişkilendirerek inceleyen bilim dalına coğrafya denir.

2. Günümüzde teknolojik gelişmeler, insanların ihtiyaçları ve sorunları göz önünde bulundurulduğunda coğrafya biliminin inceleme alanıyla ilgili yaşanan değişimler neler olabilir?

  • Cevap: Bilimsel bilgi birikerek ilerler ve kendini sürekli günceller. Coğrafya bilimi de yaşanan değişimlere paralel olarak güncel konulara yönelik yeni yaklaşımlar oluşturmaktadır. Örneğin iklim değişimleri ve doğal afetler gibi konularda teknolojinin gelişmesiyle birlikte yeni çözüm yolları bulunmakta ve buna bağlı olarak güncel metotlar kullanılmaktadır. Örneğin uygulamalı coğrafya, coğrafi bilgi sitemleri ve bilgisayar modellemesi gibi faklı teknikler coğrafya biliminde kullanılmaya başlanmıştır.

9. Sınıf Coğrafya Meb Yayınları Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 11 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!