
9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Sayfa 200


“9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 200 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 200
Aralık 2019’da Çin’de ortaya çıkan COVID-19, kısa sürede dünyanın genelini etkisi altına alarak pandemiye dönüşmüştür. Salgının bu kadar hızlı yayılmasında dünya nüfusunun yaklaşık yarısının şehirlerde yaşaması, bu tür kalabalık ortamlarda hastalığın bulaşma riskinin artması ve gelişen ulaşım sistemleri vasıtasıyla virüslerin dünyanın her yerine taşınabilmesi etkili olmuştur. Söz konusu salgın; insan sağlığının yanı sıra günlük hayatı, mesleki faaliyetleri ve ülke ekonomilerini de önemli ölçüde etkilemiştirfGörse/ 6.6).
Türkiye, coğrafi konumundan dolayı pek çok ülkenin geçiş güzergâhında yer alan önemli bir ülkedir. Bu durum, insan hareketliliğini artırarak Türkiye’de geçmişten bugüne çiçek, cüzzam, verem gibi çeşitli salgın hastalıkların görülmesine neden olmuştur.
Türkiye, erozyona maruz kalma konusunda hassas bir bölgede bulunmaktadır. Binlerce yılda oluşan toprak örtüsü, şiddetli erozyon nedeniyle deniz, göl gibi çukur alanlara taşınmaktadır.
Erozyona maruz kalan toprakların bir kısmı, akarsular vasıtasıyla baraj göllerine taşındığı için barajların kullanım ömürleri kısalmaktadır. Şiddetlenen erozyon nedeniyle ülke topraklarının bir bölümünü çölleşme riskiyle karşı karşıyadır (Harita 6.7). Ayrıca erozyon, kırsal alanların ekonomik potansiyelini olumsuz etkilediği için bazı sosyal sorunların ortaya çıkmasına da yol açabilmektedir.
Soru: COVID-19 salgınının önlenmesi için ne gibi tedbirler alınmıştır?
- Cevap: COVID-19 salgınının önlenmesi için maske takma zorunluluğu, sosyal mesafe kuralları ve hijyen önlemleri uygulanmıştır. Ayrıca, seyahat kısıtlamaları, uzaktan eğitim ve çalışma düzenlemeleri, aşılama kampanyaları ve karantina uygulamaları hayata geçirilmiştir.
Soru: Türkiye ‘de çölleşme riskinin yüksek olduğu bölgeleri belirtiniz.
- Cevap: Türkiye’de çölleşme riskinin yüksek olduğu bölgeler, özellikle İç Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’dir. Ayrıca, Doğu Anadolu Bölgesi’nin güney kesimleri ile Akdeniz Bölgesi’nin bazı yerlerinde de çölleşme riski bulunmaktadır. Bu alanlar genellikle kurak ve yarı kurak iklim özelliklerine sahiptir.
9. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 200 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.