9. Sınıf Coğrafya Çalışma Soruları 4. Ünite Cevapları
“9. Sınıf Coğrafya Çalışma Soruları Cevapları 4. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Coğrafya Çalışma Soruları 4. Ünite Cevapları
1. Aşağıdakilerden hangisi insanın doğal çevreye etkisine örnektir?
A) Depremden sonra tsunami oluşmasıB) Yoğun sisten dolayı trafikte yaşanan aksamaC) Akarsuların yapmış olduğu aşındırma sonucunda verimli tarım topraklarının oluşmasıD) Verimli topraklarından dolayı volkanik arazilerde yerleşmenin yoğun olmasıE) İnşaat harfiyatının yamaç dengesine zarar vererek heyelanı tetiklemesi
- Cevap: E
2. Aşağıdakilerden hangisi faaliyet hâlindeyken atmosferde hava kirliliğine sebep olur?
A) Güneş panelleriB) Sanayi tesisleriC) Hidroelektrik santrallerD) Rüzgâr türbinleriE) Jeotermal tesisler
- Cevap: B
3. Aşağıdaki insan faaliyetlerinden hangisi doğal çevreyi olumsuz etkiler?
A) Tarihi mekânların koruma altına alınmasıB) Millî park sayısının artmasıC) Üretimde yeşil enerjinin kullanılmasıD) Tarım alanlarının yerleşim alanına dönüşmesiE) Evsel atıkların geri dönüşüme kazandırılması
- Cevap: D
4. Aşağıdakilerden hangisi oluştuktan sonra doğal çevreye diğerlerinden daha uzun süre zarar verir?
A) Radyoaktif kirlilikB) Gürültü kirliliğiC) Hava kirliliğiD) Işık kirliliğiE) Görüntü kirliliği
- Cevap: A
5. Doğayı korumak isteyen kişi aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?
A) Lüks tüketimini artırmalıdır.B) Çevreyi temiz tutmalıdır.C) Doğayı gelişigüzel kullanmalıdır.D) Bitki örtüsüne zarar vermelidir.E) Karbon ayak izini büyültmelidir.
- Cevap: B
6. İnsanların doğal çevredeki hatalı uygulamalarına bağlı olarak aşağıdakilerden hangisinin şiddeti artabilir?
A) ErozyonunB) TektonizmanınC) Meteor düşmesininD) VolkanizmanınE) Tsunaminin
- Cevap: A
7. Aşağıdakilerden hangisi su kirliliğini artıran nedenlerdendir?
A) Yer altı suyunun tarımsal sulamada kullanımıB) Atık suların kanalizasyonla taşınmasıC) Atık su arıtma tesislerinin yaygınlaştırılmasıD) Tarım ilaçlarının bilinçli kullanımıE) Evsel atık yağların lavaboya dökülmesi
- Cevap: E
8. Nüfusu hızla artan ve teknolojiyi geliştiren insan; barınma, beslenme, tatlı su, enerji ve ulaşım gibi ihtiyaçlarını gidermek için o günün şartlarına göre su kanalları, barajlar, yollar, köprüler inşa etmiş, ormanları tahrip etmiş, hayvanları avlamış ve doğal kaynaklardan olabildiğince faydalanmıştır. Metne göre, aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) İnsanların ihtiyaçları sınırlıdır.B) Enerji günümüz toplumlarının öncelikli ihtiyacıdır.C) İnsan doğal çevre üzerinde sürekli değişim yapmaktadır.D) İnsan bazı hayvan ve bitki türlerini ortadan kaldırmıştır.E) Teknolojik gelişim tüm canlı hayatının sonunu getirecektir.
- Cevap: C
9. Sınıf Çalışma Soruları Coğrafya 4. Ünite Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok