9. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 78
9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 78 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 78
7. Aşağıdakilerden hangisinde protein yönünden zengin besinler bir arada verilmiştir?A) Ispanak, salata, köfteB) Yumurta, köfte, fasulyeC) Köfte, patates, baklavaD) Makarna, ekmek, sütE) Pırasa, portakal, patates
- Cevap: B
8. Trigliseritlerin organik moleküller içinde en fazla enerjiyi vermesi yapılarındaki hangi özellikten kaynaklanır?A) Ester bağlarının yüksek enerjili olmasıB) Kovalent bağ sayısının fazla olmasıC) Yağ asitlerinde bol miktarda hidrojen atomunun bulunmasıD) Bol miktarda karbon atomunun bulunmasıE) Yapısında bol miktarda oksijen bulunması
- Cevap: C
9. Aşağıda verilenlerden hangisi lipitlerin düzenleyici görevlerine örnektir?A) Hücre zarlarının yapısına katılan fosfolipitlerB) Steroit yapılı östrojen ve testosteron hormonlarıC) Trigliseritlerin yapısına katılan yağ asitleriD) Deri altında hücrelerde biriktirilen yağ molekülleriE) Bitkilerde çiçekler tarafından salınan uçucu yağ molekülleri
- Cevap: B
10. Amino asitler ile ilgili olarak aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?A) Polipeptitlerin yapı taşlarıdır.B) Peptit bağları kurarak bileşik oluşturur.C) DNA’nın yapısında 4 çeşit amino asit bulunur.D) Amino asitleri birbirinden farklı kılan radikal gruplarıdır.E) Solunum reaksiyonlarında ham madde olarak kullanılabilir.
- Cevap: C
11. Aşağıda verilenlerden hangisi proteinlerin özellikleri arasında yer almaz?A) Enerji verici olarak kullanılabilir.B) Canlının homestazisinin düzenlenmesinde etkilidir.C) Sentezleri ribozomlarda gerçekleşir.D) Sindirime uğratıldıklarında ortamın pH’ı yükselir.E) Oksijenli solunum ile yıkıldıklarında CO2 , H2O dışında NH3 meydana gelir.
- Cevap: D
12. Aşağıda verilen vitamin çeşidi ve eksikliğinde görülen hastalıklarla ilgili eşleşmelerden hangisi yanlıştır?A) C vitamini-BeriberiB) D vitamini-RaşitizmC) A vitamini-Gece körlüğüD) E vitamini-KısırlıkE) B vitamini-Pellegra
- Cevap: A
13. Canlıların DNA’larında nükleotit çeşitleri aynı olmasına rağmen bu nükleotitlerin sırası ve sayısı farklıdır. Bu durum aşağıda verilen moleküllerden hangisinin yapısını doğrudan etkiler?A) PolipeptitlerB) MonosakkaritlerC) TrigliseritlerD) VitaminlerE) ATP
- Cevap: A
14. Aşağıdakilerden hangisi DNA’ların özelliği değildir?A) Zayıf hidrojen bağları ile bağlı, çift iplikli bir moleküldür.B) Ökaryot hücrelerde sadece çekirdekte bulunur.C) Azotlu organik baz olarak adenin, timin, guanin ve sitozin taşır.D) DNA kendini eşleyebilen ve onarabilen bir moleküldür.E) Tüm DNA moleküllerinde pürin/pirimidin oranı 1’e eşittir.
- Cevap: B
9. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 78 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok