Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Biyoloji Kavram Öğretimi Kitabı

9. Sınıf Biyoloji Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 199

“9. Sınıf Biyoloji Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 199” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Biyoloji Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 199

BİYOLOJİ LABORATUVARINDA BİR GÜN

Yönerge: Aşağıdaki metin ve görsellerden yararlanarak soruları cevaplayınız.

9/D sınıfı öğrencileri, biyoloji dersini laboratuvarda işlerken protista âlemine ait canlılar hakkında bilgi sahibi olmak için bu canlıların bazılarını mikroskopla gözlemlediler. Bazılarına ait bilgileri ise öğretmenlerinin dağıttığı notlardan okudular. Öğrencilerin mikroskopta incelediği protistlerin görüntüleri ve yazdıkları notlar aşağıda verilmiştir.

Protista Âlemi

Üyelerinin tamamı ökaryot hücre tipine sahip olan bir âlemdir. Tüm ökaryotik hücreler gibi protistlerin de zarla çevrili çekirdek içinde genetik materyalleri bulunur. Ayrıca hücrede çeşitli işlevleri yapmak üzere özelleşmiş organellere sahiptir. Bu canlıların büyük bir kısmı mikroskobik tek hücrelidir. Protistaların oldukça büyük bir kısmı, sulak alanlardaki su ekosistemlerinde özgür hâlde veya kayalara, bazı yüzeylere tutunmuş hâlde bazıları da karadaki nemli topraklarda hatta insan ve bitkilerin bedenlerinde yaşar.

Amip

Amipler, belirli bir şekilleri olmayan bir hücreli canlılardır. Tatlı sularda ve nemli topraklarda yaşar. Hareketleri yalancı ayaklar yardımı ile olur. Aynı zamanda yalancı ayakları, fagositozla hücreye besin almada kullanılır. Eşeysiz üremeleri ikiye bölünme şeklindedir (Görsel 1).

Paramesyum

Paramesyumlar “sil” adı verilen uzantılara sahip bir hücreli canlılardır. Tatlı sularda yaşar. Sahip olduğu çok sayıdaki silleri titreştirerek yer değiştirme hareketi yapabilen parames- yumlarda iki çekirdek bulunur. Besin moleküllerini dış ortamdan alarak heterotrof beslenebilir. Eşeysiz üremeleri ikiye bölünme şeklindedir (Görsel 2).

DİKKAT!

Konjugasyon, bazı canlılarda genetik çeşitliliği sağlayan bir olaydır. Konjugasyonda birey sayısının artması söz konusu değildir. O nedenle konjugasyon bir üreme veya çoğalma şekli değildir. Paramesyumdaki konjugasyon, çekirdek alışverişi sağlandıktan sonra biter. Paramesyumun birey sayısındaki artış, konjugasyonla değil hücre bölünmesiyle sağlanır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 199 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!