Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları

8. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 24

8. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 24 Meb Yayınlarına ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 24

Uç Uç Böceğim! AnneSana Terlik Pabuç Alacak!
Uğur böceklerini hemen herkes çok sever. Kırmızı kanatları ve kanatlarının üzerindeki siyah benekleriyle onları tanımamak mümkün değildir. Uğur böceklerinin turuncu, sarı, pembe, siyah kanatlıları; beyaz, kırmızı ya da turuncu beneklileri de vardır. Bazılarında hiç benek yoktur, bazılarındaysa benek yerine çizgiler bulunur. Çoğunun kabuğu parlak ve tüysüzdür. Bu böceklerle ilgili keşfedilmeyi bekleyen o kadar çok şey var ki! Dişi uğur böcekleri, sarı renkli, oval biçimli yumurtalarını küçük kümeler hâlinde bitkilerin yapraklarına ya da gövdelerine yapıştırır. Birkaç gün içinde yumurtalar çatlar ve içinden larvalar çıkar. Kırlara sık gidiyorsanız larvaları görmüş ancak bunların uğur böceğine ait olduğunu anlamamış olabilirsiniz. Larvalar yaklaşık bir ay sonra pupa halini alır. Bundan birkaç gün sonra da yetişkin birer uğur böceği olarak pupadan çıkarlar. Uğur böceklerinin çoğu bitki bitleri gibi hayvanlarla, bazıları da bitkilerle beslenir. Çiftçiler bitki bitleriyle beslenen uğur böceklerini çok sever. Çünkü bunlar ürünlerine zarar veren bitki bitlerini yok ederler. Yetişkin bir uğur böceği bir yıl boyunca yaklaşık 5000 bitki biti yiyebilir. Evde yetiştirdiğiniz bitkileri yaprak bitleri sardığında çevrenizde uğur böcekleri varsa hiç üzülmeyin. Hem yetişkin hem de larva döneminde olan uğur böcekleri bu bitlerin hakkından kısa sürede gelir! (…) Peki, uğur böceklerini hangi canlılar yer? Örümcekler, kuşlar, daha büyük böcekler uğur böceklerini yiyen canlılardan bazılarıdır. Uğur böcekleri bu canlılar tarafından rahatsız edildiklerinde kötü bir koku salgılar. Bu koku sayesinde düşmanlarını uzaklaştırırlar. Ayrıca sert kanatlı olmaları da düşmanlarından korunmalarını sağlar. Uğur böcekleri kolaylıkla gözlemlenebilen böceklerdir. Yavaş hareket ederler. Yaklaşmanızdan hemen rahatsız olmazlar. Rahatsız edildiklerinde ya uçarak uzaklaşırlar ya da kendilerini bir anda yere bırakırlar.

1- Aşağıdaki soruların hangilerinin metinde yanıtı vardır? Yanıtı olan soruların karşısına işaret koyunuz.

  • Cevap:

Uğur böcekleri kabukları olmadan yaşayabilir mi? (-)
Uğur böceklerinin görünüşü nasıldır? (+)
Uğur böcekleri kendilerini insanlardan nasıl korurlar? (+)
Uğur böceklerinin kanatları ve benekleri hangi renklerde olabilir? (+)
Uğur böceklerini hangi canlılar yer? (+)
Uğur böcekleri beslenme alışkanlıkları bakımından neye benzetilmiştir? (-)
Uğur böceklerinin yumurtlaması ile pupadan çıkma arasındaki süre ne kadardır? (+)
Tarım ürünlerine uğur böceklerinin bir etkisi var mıdır? (+)
Uğur böcekleri nasıl ses çıkarırlar? (-)
Bir yılda bir uğur böceği ortalama kaç çeşit bitki yer? (-)
Bir uğur böceği en uzun ne kadar süre yaşayabilir? (-)

8. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 24 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!