“8. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülü 5. Ünite Cevapları Sayfa 11” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülü 5. Ünite Cevapları Sayfa 11


23. Göçün temel sebeplerini yazınız.
  • Cevap: Kuraklık, yiyecek ve su sıkıntısı

24. Büyük Göç Döngüsü Kenya ve Tanzanya’dan hangi aylarda başlamaktadır?
  • Cevap: Mayıs ayında Tanzanya’dan Kenya’ya doğru başlayan göç yolculuğu, ekim ayında da Kenya’dan Tanzanya’ya doğru sürmektedir.

25. Yırtıcı etoburlar dışında göç şartlarını zorlaştıran bir etken yazınız.
  • Cevap: Suları yükselen Mara Nehri’ni aşmak göçün en zorlu anlarından biri.

26. Büyük Göç’e katılan türler hangileridir? Göç’ün en kalabalık sürüsünü oluşturan türü yazınız.
  • Cevap: Büyük Göç’e Afrika antilobu, Zebra ve diğer antilop türleri katılmaktadır. Sürünün en kalabalık türünü Afrika antilopları oluşturur.

27. Yırtıcı etoburların özellikle sürüdeki yavru hayvanları seçmelerinin sebebi ne olabilir?
  • Cevap: Bu soruyu cevaplamamızı istiyorsanız yorum bölümüne yazınız.

28. Hangisi Maasi Mara’daki “Game Reserve” güvenli alanının oluşturulmasının amaçlarından biri olamaz? A) Etoburların beslenmesinin önüne geçmek B) Göç yollarını güvence altına almak C) Biyolojik çeşitliliği korumak D) Doğal kaynakları insan etkisinden korumak
  • Cevap: A

29. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yargı gerekçesiyle birlikte verilmiştir? A) Göç hayvanları ne kadar seri ilerlerse ilerlesin, onları daima bir sürpriz bekliyor. B) Verilen kayıplara rağmen sürü, Masai Mara’ya, suya ve yaşama ulaşıyor. C) Yağmur suları ile birlikte iyice yükselen nehirden karşı tarafa geçmek hiç kolay değil. D) Yırtıcı etoburlar, sürünün içinden avlarını, özellikle yavru olanları gözüne kestiriyor.
  • Cevap: C

30. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklemin bildirdiği işi yapan bellidir? A) Çiftlikteki hayvanları ilaçlama çalışmaları tamamlandı. B) Zeytinler bu eski değirmenlerde sıkılıyor. C) Projedeki görevinizi kısaca özetleyiniz. D) Reçete bilgileriniz bilgisayara kaydedildi.
  • Cevap: C

8. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 5. Ünite Cevapları Sayfa 11 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.